Forum

Havebassin

  Skriv nyt svar | Rapportér

Skrevet af: Anonym bruger, 10. juni 2002 kl. 18.50

Hej

Jeg har planer om at anlægge et mindre havebassin i min have, men jeg kunne godt tænke mig at høre lidt om andres erfaringer med vand i haven.

Hvad er bedst formstøbte bassiner eller bassinfolie? Hvilke fisk skal man vælge? Hvor meget pasning kræver et bassin? Osv.

Har I nogle gode råd, tips eller idéer...?

Med venlig hilsen
Dorthe

1 af 2 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Hanne Dalby, 26. juli 2002 kl. 13.50

Hej Dorthe

Prøve at klikke ind på Benn's hjemmeside, her står meget om havebassiner.

www.sitecenter.dk/benn_jette

Hanne

2 af 2 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Charlotte Olden-Jørgensen, 27. juli 2002 kl. 22.32

Jeg anlagde for ca seks¨år siden en lille dam på ca 2 x 1,5 m. Den ligger på nordsiden af en garage og modtager regnvand (med fugleklatter) fra den del af taget, der ligger lige over dammen (der er ingen tagrende). Vi valgte bassinfolie, fordi vi ville ned i frostfri dybde, ca. 75 cm., så frøer kunne overvintre. Vores jord er ren lerjord, så vi gravede bare hullet og lagde bassindug i. Hvis man har mere stenet jord, bør man nok fore med sand i bunden. Bassinet blev fyldt op fra vore regnvandstønder og beplantet efter studier i en nærliggende skovsø. Der tog vi også en lille smule haletudser. Vi ville – og vil – ikke have fisk, de æder nemlig frøernes æg. Det fandt vi så senere ud af at det gør mange andre dyr også. Den eneste vedligeholdelse vi foretager, er at forhindre dammen i totalt at gro til og fjerne nedfaldne æbler fra vandet om efteråret. Det har aldrig, heller ikke i sommerens tørkeperioder, været nødvendigt at fylde vand på.

Dette vandhul har givet vores have en helt ny dimension. Her er frøer, guldsmede, salamandre (der også begge spiser frøæg) og utallige planter. Også fuglene, særligt gærdesmutterne, er glade for vandet. Vi har lagt en gren halvt ned i vandet, så fuglene har noget at sidde på.

Nyt svar til emnet »Havebassin«

Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.

Brugernavn (e-mail-adresse):

Her er du: Forsiden > Forum > Fri debat > Havebassin

Søg:

St�t Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider