Forum

Hvilke træer til 25 m lang allé?

  Skriv nyt svar | Rapportér

Skrevet af: Mette Horn, 17. oktober 2007 kl. 13.26

Det skal gerne være opstammede træer med en flot rund krone. Plantes med 5 m afstand. Træerne skal helst ikke være højere end 7–8 m. Det blæser meget, hvor vi bor. Er der nogle, der har plantet en allé under samme forhold med succes?

1 af 1 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Boi Jensen, 19. oktober 2007 kl. 17.45

Hej Mette
Der er mange muligheder – og nogle af dem kunne være forædlede tjørn af enten "glansbladet tjørn" – crataegus lavallei, "blommebladet tjørn" – crataegus prunifolia, eller "hanesporetjørn" – crataegus crus-gallii. I en anden gruppe hører "mannaask" fraxinus ornus hjemme – de får flotte efterårsfarver og store blomsterstande midt på foråret.

Alle disse bliver ikke for høje og du skal medmindre du vil købe dem færdigt opstammede, lære hvordan man korrekt opstammer ved at fjerne halvdelen af grenene en gang om året, for til sidst at save/klippe dem af helt inde ved stammen efter en årrække. Dette for at der ikke går råd i stammen og du dermed får hule og kortlevende træer.

Træerne kan købes helt ned til 1-års på omkring en meter.

www.de-gamle-sorter.dk

Nyt svar til emnet »Hvilke træer til 25 m lang allé?«

Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.

Brugernavn (e-mail-adresse):

Her er du: Forsiden > Forum > Fri debat > Hvilke træer til 25 m lang allé?

Søg:

StΓΈt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider