Forum

Opgravning af forårsløg

  Skriv nyt svar | Rapportér

Skrevet af: S. Leth, 23. februar 2008 kl. 13.52

Hej

Jeg har i efteråret okt/nov gravet 1500 tulipan løg ned i jorden langs vores indkørsel. Disse er så småt på vej op. Efter disse er blevet plantet har vi besluttet at vores indkørsel skal laves om og dette vil gå ud over løgene, da der skal lægges rullegræs hvor de er ved at komme op. Så hvad gør jeg nu? graver dem op som jeg kan se og flytter dem et andet sted hen vil de så gro videre i år? eller skal jeg grave dem op hive de grønne blade af og tørre dem i kasser indtil jeg kan grave dem ned igen i efteråret?

1 af 3 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Helle-Sofie, 23. februar 2008 kl. 15.16

Det er min erfaring at du sagtens kan plante dem om, men de bliver sat lidt tilbage i vækst, så de kommer lidt senere.

Det var dog impornerende 1500, ærgerligt I ikke fik lagt planerne inden det store arbejde. Det ville have set fantastisk ud.

2 af 3 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Mogens; E., 23. februar 2008 kl. 19.02

Da du næppe vil få alle 1500 løg gravet op, kommer der aligevel en del tulipaner i græsset. Så kan du lige så godt lægge rullegræs oven på løgene, så kommer de fleste tulipaner op igennem græsset, til næste år. Tulipaner i græs bliver knap så store, da græsset tager en del af næringen. Men det kræver så at du venter med at slå græsset til tulipanerne er halvvisne, ellers kommer de ikke igen.

3 af 3 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Jesper B. Madsen, 28. februar 2008 kl. 16.37

Jeg vil lave en havedam hvor der er eksisterende klipper men på halvdelen af dammens runding bliver jeg nødt til at bygge noget op for at nå et acceptabelt vandniveau. Jeg ønsker ikke at lægge plastic ud over det hele idet jeg gerne vel bruge klipperne som naturlig del at dammen. Hvad gør jeg for at sikre mig at der bliver tæt mellem overgang fra klippe til evt støbning. Og hvordan skal der støbes– fundering.tykkelse osv. er der steder hvor oplysningerne kan søges. Hej Jesper

Nyt svar til emnet »Opgravning af forårsløg«

Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.

Brugernavn (e-mail-adresse):

Her er du: Forsiden > Forum > Fri debat > Opgravning af forårsløg

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider