Forum

Hængende haver-til altan-den lille have-udestuer.

  Skriv nyt svar | Rapportér

Skrevet af: Annie M. Davis, 24. marts 2002 kl. 15.53

Du skal bruge hønsenet-mos-plastik-plantejord-lidt gødningspiller-ståltråd.Find en krukke og form et stk hønsenet op omkring til det passer i den størrelse du vil have,klip derefter det overskydende af.Nu kan så lægge plastik i brug det grønne,prik en masse huller så vandet kan løbe fra.Læg mossen rundt hele vejen.Derefter fylder du op med jord,bare ikke helt op til kanten.Vælg nu de blomster du bedst kan lide,brug masser af farver det ser flot ud,husk at lægge gødningspillerne i og vand så rigeligt.Derefter kan du lave en hank og hænge din lille have op...god fornøjelse.

min HP er waw.homepage.dk du er velkommen til at kigge ind:)

1 af 3 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Sten Porse, 8. april 2002 kl. 10.41

Det er et nydeligt og spændende netsted, du der har bygget dig! Jeg kan anbefale andre at se på havedelen (men ikke kun den).

2 af 3 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Kristin, 3. maj 2003 kl. 20.00

Hej

Jeg vil gerne spørge om,jeg kan have held med et lille magnolietræ (findes der magnoliebuske?) på min sydvestvendte altan på fjerde sal på Vesterbro, eller om magnolietræer, altid bliver kæmpestore og er meget følsomme overfor temperaturforskelle, forurening m.m.? Kan man fx tage træet med ind om vinteren? Er magnolietræet vanskeligt at beskære? Er der en bestemt planteskole, som I vil anbefale mig at benytte, hvis man da kan anvende dette træ på en altan?

På forhånd tak for venligheden jeg ser frem til at høre fra Jer.

Kristin

3 af 3 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Henrik Ahlmann, 4. maj 2003 kl. 16.11

Magnolia kan trives på altanen i en potte, såfremt den er stor nok, så rødderne ikke tørrer ud. Jorden skal være en god muldjord frem for spaghnum eller pottemuld.; gerne god muld jord iblandet lidt komposteret hestemøg eller almindelig kompost. Havejorden kan også iblandes lidt pottemuld. Du bør vælge en svagtvoksende Magnolia; her egner de små M. stellata (div. sorter) sig nok bedst. Det er buske på op til tre meter, men opstammes til små træer. Blomsterne er oftest hvide og blomstringen sker inden eller omrkring løvspring, Royal Star lidt senere end de øvrige med fyldte, velduftende blomster. Sorten Susan er purpurrød og Yellow Bird gul. Sidstnævnte blomster i starten af maj samtidig med løvspring. Den kan i kolde vintre måske fryse lidt tilbage. Kun i meget streng frost bør det overvejes at tage planterne kortvarigt ind i en kølig kælder eller opgang. Magnolia trives også i byen og ser smuk ud med forårsløg i potten. Magnolia kan være lidt frostfølsom umiddelbart før blomsternes udspring.

Husk at gøde lidt fra blomstringen til udgangen af august. Beskæring kan ske efter behov umiddelbart efter blomstring i maj–juni, så grenene når at danne nye blomsterknopper inden løvfald.

Ellers anbefales de lave vinter vintergrønne hybrider under norske forhold. Især sorten Kay Perris (McCracken) og Little Gem angives som fine. Også M. acuminata Galaxy, der har mørke, purpurrøde knopper og rosarøde blomster med hvid midte vil kunne klare både potte og den danske vinter. Du vil sikkert få en god forhandler og nyttige tips at vide i Købelevhaven uden for Nakskov www.koebelevhaven.dk der har et stort udvalg og bredt kendskab.

Du kan evt se mere om magnolia på den engelske hjemmeside www.burncoose.co.uk

Nyt svar til emnet »Hængende haver-til altan-den lille have-udestuer.«

Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.

Brugernavn (e-mail-adresse):

Her er du: Forsiden > Forum > Fri debat > Hængende haver-til altan-den lille have-udestuer.

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider