Forum

Kompost rådner

  Skriv nyt svar | Rapportér

Skrevet af: Annette Danielsen, 6. maj 2008 kl. 9.57

Vi har for 2 år siden investeret i en lukket grøn kompost. Det første år lagde vi også kompostorme i. Jeg synes ikke det omdannes til jord, men ligger bare og bliver hvidt og rådner. Vi vender det løbende med det medfølgende værktøj. Der er i år også kommet snegle i den.

Vi spiser meget frugt og grønt, og lægger kun dette i. Hvad gør vi forkert?

1 af 5 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Mogens; E., 6. maj 2008 kl. 22.56

Ormene lever ikke kun af frugt og grønt, så flytter de hjemmefra. Der skal også haveaffald i den grønne, ellers bliver det noget ildelugtende brunt tjære. Lidt afklippet tørt græs, godt med blade og ellers alt godt fra haven, men nul ukrudt, og ingen sprøjtede appelsiner eller citroner. Der skal også være åben for luft i top og bund, og den står bedst i skygge. Så vil dine orm føle sig hjemme.

2 af 5 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Skovmanden, 6. maj 2008 kl. 23.14

LUFT, skal der til. Du kan kompostere en gammel avis, hvis det er. Men der kræves vand og ikke mindst ilt. Det du ser kaldes "nedbrænding" og er ikke forrådnelse. Du kan klare det ved at smide mere groft materiale i ind imellem (f.eks kviste osv), eller du skal "omstikke", som det hedder. Det er bare at jerne et greb i, og vende lidt rundt, så der roder lidt. Så kommer der luft til.

Ukrudt er bestemt OK, men forrige indlæg referer nok til rodukrudt, f.x. rødder af kvik, skvalderkål og brændenæld. Undgå dem.

3 af 5 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Skovmanden, 6. maj 2008 kl. 23.20

Hov, ser lige at du vender med det medfølgende "redskab". Men der er så ikke nok, vel.

Lukkede beholdere er nu heller ikke sagen, med mindre man har groft affald at gøre godt med. Der skal en del ilt til at nedrådne køkkenaffald, så enten må du omstikke mere, eller bare lave en beholder af 3 meter trådhegn, slået i en cirkel ;-)

4 af 5 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Hans Åge Pedersen, 7. maj 2008 kl. 19.38

Det er slet ingen hemmelighed at al det dere friske grønt skal vi ikke bare smide ned, især i lukkede kompostbeholdere. Det visner ikke bare, det rådner, lukker for luften, og så bliver det kedeligt, mildt sagt. Lad det først visne udenfor, og så put det ned og kompostere sig. håp

5 af 5 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Mads Jørgensen, 10. maj 2008 kl. 14.00

John Seymoure skriver i sin "den selvforsynende have" citat "-lagde f.eks. først et 15 cm tykt lag grøn plantemasse, dernæst 5 cm dyregødning, så et lag jord, knust kalk og fosforit, så et nyt lag grøn plante masse osv.-" citat slut.

Man kan læse hele teksten i ovennævnte bog.

Men som sagt man skal passe sin kompost, ellers bliver den aldrig omsat, den skal luftes vandes og gødes.

Mads

Nyt svar til emnet »Kompost rådner«

Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.

Brugernavn (e-mail-adresse):

Her er du: Forsiden > Forum > Fri debat > Kompost rådner

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider