Forum

Senegræs

  Skriv nyt svar | Rapportér

Skrevet af: 1. Gangs-Husejer, 24. maj 2008 kl. 18.21

Vi har en del senegræs i vores plæne, som blev lagt sidste år (rullegræs). Hvordan kommer man – og kan man overhovedet komme – dette til livs uden at grave hele plænen op?

Jeg fandt et tilsvarende emne i ekspertpanelets svar, hvor det anbefales at klippe plænen ca. hver 2. dag, men hvordan skal det afhjælpe senegræsset? Skal man ikke foretage sig andet? Hvis man googler emnet lyder det langt mere kompliceret.

Hvis nogen har personlige gode erfaringer, vil jeg meget gerne høre om dem.

Mvh. 1. gangs-husejer :)

1 af 2 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Henrik Ahlmann, 25. maj 2008 kl. 7.01

Senegræs er synonym for almindeligt kvikgræs. Klipning af plænen bør ikke ske hver anden dag, men 1–2 gange ugenligt, regelmæssigt. Det vil tære på rødderne, hele tiden at få toppen slået af så planten udpines. Tålmodighed kræves.

For hver gang planterne når at vokse sig store, genererer de energi til rodnettet. samtidig er det en god idé at bekæmpe kvik rundt om plænen, så underjordiske rødder ikke herfra forsyner planterne med næring og opretholder væksten.

2 af 2 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: 1. Gangs-Husejer, 25. maj 2008 kl. 18.39

Mange tak for svar – det vil vi prøve :)

Nyt svar til emnet »Senegræs«

Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.

Brugernavn (e-mail-adresse):

Her er du: Forsiden > Forum > Fri debat > Senegræs

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider