Forum

Tidsler og mælkebøtter

  Skriv nyt svar | Rapportér

Skrevet af: Linda, 23. juli 2003 kl. 17.31

Hej
Jeg arbejder som gårdmand på et rimeligt stort område. Vi har problemer med mælkebøtter i fliserne (44 gangpartier) og et enkelt stort bed (500 m 2) hvor der er mange tidsler mellem roser og æbletræer, Vi luger ig graver op hele tiden, er der nogen der kan komme med et effektivt råd?

1 af 1 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Henrik Ahlmann, 23. juli 2003 kl. 18.33

Opgravning, opgravning, -væk med roden! Mælkebøtter kan nærmest drive folk til vanvid, netop fordi de skyder så villigt fra den dybtliggende pælerod. Mellem fliserne er et svært sted; her er det om noget sted vigtigt at brænde ukrudt væk i tide, hvilket vil sige, allerede når kimplanterne kun er at skimte fra oprejst tilstand, altså næppe synlige. Det handler om forebyggelse inden problemet eskalerer. Regelmæssig fejning med stiv kost har også forebyggende effekt.

Når skaden er sket: Du kan øge røddernes sårbarhed efter at have skåret roden over ved at hakke roden i stykker med en kniv og hælde kogende vand på. Behandlingen gentages, så planterne ikke når at skyde og sætte grønne lade, der leverer ny energi til roden.

Kontinuerlig brænding året ud udpiner rødderne; her må heller intet grønt overleve. Men det giver et stort Co2 udslip.

Tidslerne er mest sårbare umiddelbart inden blomstring, i knopstadiet. hvis jorden løsnes med greb, og der hives lodret op, gerne i fugtig jord, kommer en stor del af roden med, samtidig med at roden ikke har så mange ressourcer til at skyde påny. Planterne køres bort med renovationen, så ikke frøene tvangsmodner på de visnende planter.

Nyt svar til emnet »Tidsler og mælkebøtter«

Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.

Brugernavn (e-mail-adresse):

Her er du: Forsiden > Forum > Fri debat > Tidsler og mælkebøtter

Søg:

St�t Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider