Forum

MIDER i DRIVHUS?

  Skriv nyt svar | Rapportér

Skrevet af: Susanne, 24. juli 2003 kl. 0.11

Jeg er helt ny i "drivhus-verdenen". Vi bor i Grønland,og har de sidste par år, haft det lidt sjovt med at sætte radiser,ærter, kartofler, tomater mv.

Nu opdager jeg pludselig et alle planterne er smækfyldt med bitte-bitte-små mide-lignenede dyr...ligner "Blodmider" som jeg synes at kunne huske fra min barndom i Dk. Man kan knapt se dem med det blotte øje.

ALle blade bliver gule/visne...som om miderne "suger" alt kraft ud af dem. Jeg har sprøjtet med "opvaskevand" – kan det hjælpe?

De er på ALLE planterne (bladene), Hva kan jeg gøre?

1 af 1 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Henrik Ahlmann, 24. juli 2003 kl. 7.21

Jeg tror, det drejer sig om spindeminder; de findes både i en grøn og en orangerød variant. Sidstnævnte, der er hvileformen, optræder under mere barske, ugunstige forhold f.eks tørke eller andre ekstreme forhold. Der kan opstå spind på planterne ved svære angreb.

Dyrene suger saft på bladenes underside og medfører, at bladene gulfarves og visner. Der kan bekæmpes med biologi, altså nyttedyr, men spørgsmålet er, om I vil kunne få rovmider sendt op til jer på ordenlig måde, tilstrækkeligt hurtigt www.bioplant.dk Ellers kan planterne sprøjtes med insektsæbe. Du nævner opvaskevand, selve insektsæben fremstilles af 25–30 gram brun sæbe opløst i 0,9 liter lunkent vand og tilsat 1 dl sprit.

Blodlus er større og mere specialiserede; de findes på æble og cotoneaster. Her gemmer lusene sig under små vattotlignende vokstråde.

På Grønland vil I kunne dyrke kartofler udendørs, hvis de lægges, godt forspiret, mellem 20 maj og 1 juni. Også majroe, grønkål, rødbeder og forspirede kål, samt gulerod, sået inden 15 maj, lader sig fint gøre på friland sammen med en række krydderurter og andre afgrøder. Hertil kommer rabarber og jordbær; sidstnævnte i drivbænk.

Nyt svar til emnet »MIDER i DRIVHUS?«

Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.

Brugernavn (e-mail-adresse):

Her er du: Forsiden > Forum > Fri debat > MIDER i DRIVHUS?

Søg:

St�t Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider