Forum

Gødning

  Skriv nyt svar | Rapportér

Skrevet af: Christian Frederiksen, 8. marts 2009 kl. 19.34

Har hørt t hønseefterladenskaber er fortrinlig gødning men at det er så stærkt at de skal blandes op. Nu har jeg ikke høns men gæs,,og de ski... helt vildt! nu tænker jeg at man må kunne bruge det til gødning i køkkenhaven og andre steder. Men hvordan? er det for stærkt og skal det blandes op? Forhåbentlig kan nogen give lidt tips så jeg ikke er på herrens mark.

1 af 4 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Lone Brems, 9. marts 2009 kl. 8.17

Hej Christian

Hvis du vil undgå svidningsskader og klumper af gåsemøg i dine bede er langt den bedst egnede metode at kompostere gåsemøget med den mængde halm eller anden strøelse, som følger med, når du muger ud i "gåsestien".

Saml så meget møg/strøelse som muligt og ryst evt "kager" fra hinanden med en greb. Find et skygget sted udendørs gerne med bar jord. Læg materialet i lag gerne med en skovlfuld muldjord drysset ud for hver ca 15 cm møg. Træd materialet samme og vand eventuelt sparsomt, hvis der er tørre partier. Dyngen skal gerne op på en størrelse på mindst 1 kubikmeter – og gerne tildækkes med gammelt tæppe eller med halm (halm flyver ikke væk i blæsten, hvis du efter at have "pakket" kompostdyngen ind i halm overbruser det let med spreder på vandkanden).

Hold øje med temperaturen i din kompost. Hvis temperaturen stiger op over ca 50 grader, må du lige ryste dyngen igennem med en greb igen samt eventuelt sprede en kande vand over de tørre partier. Derefter tildækkes dyngen igen.

Sent på sommeren 2009 kan du bruge den halvomsatte kompost til at gøde eksempelvis kål og selleri. Men lad endelig dyngen overvintre – tildækket! – og derefter har du til foråret 2010 en fin kompost, som er løs, brun og let at sprede.

Komposten kan bruges som jorddækning ved roser, frugtbuske og grøntsager eller du kan blande op i det øverste jordlag i køkkenhaven og staudebedet.

Kig evt efter mere udførlig vejledning ved at klikke dig ind på spørg eksperterne og søg på kompost.

Med venlig hilsen fra
Lone

2 af 4 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Dora, 5. juni 2009 kl. 14.45

Undgå at overgøde inde og terrasse planter.

Jeg bruger en opskrift fra en erfaren have gartner-den er
100gram NPK gødning opløst i 1 liter vand deraf bruges 1 deciliter til 10 liter vand hver gang der vandes

3 af 4 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Dora, 5. juni 2009 kl. 14.53

Undgå overgødning ved brug af opskrift fra erfaren gartner.

!00gram NPK gødning til 1 liter vand deraf bruges 1 desiliter til 10 l.vand til hvergangs vanding

4 af 4 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Mads Jørgensen, 5. juni 2009 kl. 15.13

Gåsemøg er ikke så stærk som hønsemøg, da gæs er græsædere og græsset passere ret hurtigt igennem, kommer der en masse møg, der kan opsamles og bruges i komposten, der følger næppe ret meget halm med, da dine gæs forhåbentlig er på græs.

Måske er det fra deres vinterkvarter du henter gåsemøget?

Nyt svar til emnet »Gødning«

Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.

Brugernavn (e-mail-adresse):

Her er du: Forsiden > Forum > Fri debat > Gødning

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider