Forum

Kompost

  Skriv nyt svar | Rapportér

Skrevet af: Dánjal Egilstoft, 2. juli 2002 kl. 12.21

Jeg er lige flyttet ind i hus med stor have, men der er mangel på gødning og det vil jeg afhjælpe med kompost. Hvordan bliver komposten lavet?

1 af 2 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Charlotte Pedersen, 3. juli 2002 kl. 9.16

Hej Dánjal

Du skal købe en kompostbeholder på et byggemarked. Pris ca. 300.- Med beholderen følger en beskrivelse af hvad og specielt hvad du ikke kan lægge i beholderen, altså hvad haven ikke kan tåle. Dernæst bestiller du kompostorme i FDB. Der går ca en uge, så får du ca. 50 stk.

Når du går frem efter de anvisninger som du får med beholder og orme, vil ormene til næste forår have formeret sig til uanede mængder orme som omsætter dit affald til kompost.

Husk en ting!

Beholderen skal beskyttes mod den helt store frost om vinteren, og alt for meget sol om sommeren. Det er en god ide at placere den under nogle træer.

Rigtig god fornøjelse!

2 af 2 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Jakob Bock, 3. juli 2002 kl. 13.08

Hvis du har en stor have, så får du sikkert brug for en masse kompost. Så en lukket kompostbeholder er måske ikke lige sagen.

Selv har jeg to åbne beholdere bygget af billigt ubehandlet fyretræ. De bliver fyldt op med køkken- og haveaffald, og en gang i mellem henter vi også noget hestemøg, som vi blander i. Det er nemligt vigtigt, at forholdet mellem letnedbrydeligt affald (køkkenaffald, møg osv.), og det mere sværtnedbrydelige (f.eks. grene) er fornuftig, for at der kan ske en god og hurtig omsætning.

Mht. kompostorm så er der masser af dem, i vores åbne beholdere – og vi har ikke købt en eneste.

Venlig hilsen
Jakob

Nyt svar til emnet »Kompost«

Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.

Brugernavn (e-mail-adresse):

Her er du: Forsiden > Forum > Fri debat > Kompost

Søg:

St�t Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider