Skrevet af: Brian Jensen, 2. juli 2010 kl. 0.53
Hej..
Jeg har de sidste 2 år prøvet at lave æbleciter/æblemost..
Det er ikke lykkes endnu..
1. Jeg henter alle de æbler jeg kan få fat i..
2. Jeg Knuser æblerne..
3. Jeg prasser æblemassem i en Vinpresser..
4. saften hældes på 33 cl. glasflasker..
5. Flaskerne stilles i en bakke med vand og i ovnen på 145 grader..
6. Flaskerne bliver kapslet og stilt i kælderen i mellem 6 og 8 uger..
Men alle sammen gære vildt når de bliver åbnet og smager ikke godt..
Hvad gør jeg dog forkert spørg den unge mini brygger på 24 år?
Med venlig hilsen Brian V. Jensen
Skrevet af: Arne B., 21. oktober 2012 kl. 19.12
Nok lidt længe siden, men jeg har også forsøgt at pasteurisere æblemost uden held.
En lille smule gærceller i flaskerne, lidt for lav temperatur eller for kort tid er åbenbart nok til, at det ikke lykkes.
Derfor er jeg gået over til at fryse mosten ned. Så kan den i hvert fald holde et år. Længere har jeg ikke prøvet.
Skrevet af: Søren S Duun, 23. oktober 2012 kl. 13.50
I bonderøven bog , der nok kan lånes på biblioteket, står det hvordan at han gør det. Måske du kan bruge noget herfra.
Eller vil jeg tro at der ligger noget på nettet på engelsk du kan bruge.
Skrevet af: Anja Egeriis, 23. oktober 2012 kl. 15.51
Du kan også læse om det her:
www.havenyt.dk/soeg/?q=%E6blecider
Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.