Forum

Hasselnøddebusk – afskærmning

  Skriv nyt svar | Rapportér

Skrevet af: J. Christiansen, 13. marts 2011 kl. 17.22

Vi overvejer at plante en til to hasselnøddebuske som afskærmning mod indkig. Det er nok Alm. Hassel vi skal sætte. Hvor hurtigt vokser den sig tæt og høj? Kræver det at man klipper den ned med års mellemrum for at den bevarer tætheden?
Mvh Jette

1 af 1 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Lone Brems, 14. marts 2011 kl. 9.17

Hej J. Christiansen

Hvis I nu gerne vil kunne høste nødder om nogen år - og der ikke er andre hasselbuske i nærheden - er det en god idé at sætte to forskellige af hensyn til bestøvning (hvis ellers pladsen tillader det).

Hvor få år, der går fra plantning til fuld højde afhænger af jordbunden og vandforsyningen og så selvfølgelig af plantens alder ved plantningen. En kompakt tør jord giver langsom vækst mens en løs jord, dækket af halvomsat kompost og med god
vandforsyning giver hurtig vækst.
En hasselbusk på 120 cm kan let gro 50 - 70 cm på en vækstsæson under gode betingelser.

Det er ikke hensigtsmæssigt at klippe hasselbusken ned med års mellemrum! Vælg i stedet for en løbende beskæring af de ældste grene - det har rigtig mange fordele: Der sikres mod indkig, frugtbærende grene bevares, balancen mellem rod og top bevares (så der ikke kommer alt for heftig frembrydning af mange nye, spinkle skud på en gang)

Vækst og beskæring er fint beskrevet i en artikel af Lars Holmboe Westergaard. Du finder den let i Havenyts arkiv ! Bare skriv "Dyrkning af hasselnødder" i søgefeltet øverst til venstre.
Og selv om LHW beskriver erhvervs- og nyttemæssige aspekter er der altså rigtig gode anvisninger på beskæring og udtynding.

Med venlig hilsen fra
Lone

Nyt svar til emnet »Hasselnøddebusk – afskærmning«

Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.

Brugernavn (e-post-adresse):

Her er du: Forsiden > Forum > Fri debat > Hasselnøddebusk – afskærmning

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider