Forum

Spidskål

  Skriv nyt svar | Rapportér

Skrevet af: Ingelise, 21. juli 2002 kl. 20.32

Jeg er nybegynder på køkkenhaveområdet. I år har jeg sat spidskål, som jeg på nuværende tidspunkt har stor glæde af. Dejlige og saftige er kålene. Men, kan nogen fortælle mig: Hvor længe kan jeg lade kålene stå? Går de i blomst? Skal jeg på et eller andet tidspunkt tage dem op til eventuel frysning? De skal lige siges, jeg ved godt, de ikke tåler frost.

1 af 1 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Karna Maj, 22. juli 2002 kl. 14.59

Spidskål er en sommerkål, og de skal helst bruges så snart de er store nok, da de smager bedst på det tidspunkt. Inden længe vil de sprække og begynde at gå i blomst. Et skud fra hoften – uden at jeg kender din sort – er, at brugstiden max. er 3 uger fra fuld udvikling.

Næste år skal du måske overveje at så dem i flere hold med 1–2 uger mellemrum. Eller flere forskellige sorter samtidig med forskellig udviklingstid. Det får du normalt, hvis de køber forskellige sorter, men desværre oplyser danske frøfirmaer ikke udviklingsdage for den enkelte sort, så man kan ikke planlægge sin produktion optimalt.

Nyt svar til emnet »Spidskål«

Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.

Brugernavn (e-mail-adresse):

Her er du: Forsiden > Forum > Fri debat > Spidskål

Søg:

St�t Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider