Forum

Grøngødning

  Skriv nyt svar | Rapportér

Skrevet af: Mogens Kruse, 23. juli 2002 kl. 20.02

Vi har i mange år brugt en "opskrift" på grøngødning som efterafgrøde. Jeg fandt den i sin tid i et gammelt nr. af praktisk økologi, men nu er sedlen forsvundet. Kan nogle hjælpe? Der var vist nok tale om: vikke, havre, honningurt, og?

1 af 3 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Karna Maj, 23. juli 2002 kl. 23.43

Jeg tror, at den blanding, som du efterlyser, er en, som jeg har introduceret i en artikel i Praktisk Økologi for vel snart 10 år siden.

Til 100 m2: 500 g fodervikke, 500 g havre, 200 g boghvede og 25 g honningurt.

Hel havre købt som fuglefrø plejer at spire udmærket. Boghvede skal være med skal på (den til spisebrug er afskallet); også den kan købes som fuglefrø. Man kan evt. bruge vintervikke i stedet for fodervikke. Den ovevintrer, men er meget let at hakke om i foråret.

Man kan købe en efterafgrødeblanding fra Dæhnfeldt, som er har denne plantesammensætning.

I næste uge kommer der en artikel om efterafgrøde – den er under redigering.

2 af 3 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Jens, 27. august 2002 kl. 11.09

Er det mulig selv at høste frø fra honningurt, jeg har prøvet at tørre en del af blomsterstilkene men når jeg skal have frøene ud bliver det til smuler.

3 af 3 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Karna Maj, 27. august 2002 kl. 11.26

Ja, du kan godt selv høste frø af honningurt. Den selvsår oven i købet sig selv, hvis den får lov til at kaste frø ude på jorden.

Spørgsmålet er lige, hvordan du få frøene skilt fra plantedelene.

Jeg har ikke prøvet at tage frø af honningurt, men den normale fremgangsmåde er at nulre de tørre frøstande, så frøene kommer fri. Honningurt frø er meget små, så prøv at komme alt smulder med frø op i en trådsigte holdt hen over en tallerken. Jeg vil tro at du så har dine frø nede i tallerkenen ved bare at ryste sigten lidt. Hvis frøene ikke er fri, så prøv at nulre mod trådsigten, men det giver mere smulder nede i tallerkene.

Hvis der kommer smulder med ned i tallerkene, er det nu meget fint, og du kan forsigtigt blæse det væk med munden eller du kan hælde frøene mellem to tallerkener udenfor, så en let vind kan blæse smulderet væk. Pas på, at frøene ikke også letter eller blæser væk – find den rette dosering af blæsevejret og afstand mellem tallerkener

Hvis du skal så frøene med det samme, behøver du ikke at fjerne smulderet.

Nyt svar til emnet »Grøngødning«

Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.

Brugernavn (e-mail-adresse):

Her er du: Forsiden > Forum > Fri debat > Grøngødning

Søg:

St�t Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider