Forum

Efeu som plage i køkkenhaven!

  Skriv nyt svar | Rapportér

Skrevet af: Mia Reuter Larsen, 10. april 2004 kl. 20.59

Hej. Vi er et ungt par, som netop er blevet have ejere. De tidligere ejere af vores hus, har anlagt et smuk bed med bassing i baghaven, og det er vi nu igang med at fjerne, da vi har 1 snart 2 små børn, og derfor ikke er interesseret i vand bassing i haven.

Bedet har haft en del små træer, og så var bunden begroet med efeu. Vi har formået at fjerne ret meget, men der er stadig efeu rødder tilbage i jorden. De er godt nok hakket over hist og her, men vi frygter, at planten igen vi komme op.

Vores formål med bedet er at anlægge en køkkenhave, og jeg vil nødig skulle kæmpe med en efe der breder sig vildt.

Hvordan slipper vi helt af med den eller smukke plante? For den hører ikke hjemme i vores kommende køkkenhave, hvor der jo skal stå kartofler, gulerødder osv.

Håber at nogle af jer garvede haveejere, kan give et svar.

Mange hilsner og god påske
Mia Reuter Larsen

1 af 2 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Karna Maj, 11. april 2004 kl. 10.29

Efeu, også kaldet vedbend, er en plante, som I sagtens kan udrydde, når I fjerner rødderne efterhånden som i gennemgraver jeres kommende køkkenhave.

Hvis den har stået der i mange år, er det lidt af et arbejde, men det giver god motion. Stik evt. stykket ud i firkanter med spaden, løsn jord og planter med gravegreben, og fjern rødderne med greb eller hænder (tit det mest effektive). Det gør arbejdet lettere. Lad være med at fræse stykket, da det giver hundreder af små vedbendstykker, som alle kan gro igen.

Hvor energiske I skal være med at fjerne hver en rodstump afhænger af, hvad der skal stå på stedet.

Skal I så, skal I virkelig sørge for at få så mange rodstykker væk som muligt, da de små planter i rækkerne vippes helt omkuld, når der kommer en så stor plante op. Og der bliver let huller i rækkerne, når de skal luges væk.

Hvor der skal sættes kartofler og løg, plantes porrer, kål, majs, squash og tomater sker det ikke det store ved, at der skyder lidt vedbendplanter op – de kan hakkes væk, eller man kan fiske vedbendrod med top op med fingrene. Og der hvor der først skal plantes ud i maj, kan I nå at se, hvor vedbendplanterne kommer op, og nå at lave en ekstra lugning inden plantning.

Held og lykke med køkkenhaven

Med venlig hilsen
Karna Maj

2 af 2 Skriv nyt svar | Link

Skrevet af: Max Madsen, 11. maj 2010 kl. 18.05

Slettet af administrator 11. maj 2010 kl. 23.25.

Nyt svar til emnet »Efeu som plage i køkkenhaven!«

Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.

Brugernavn (e-mail-adresse):

Her er du: Forsiden > Forum > Køkkenhaven > Efeu som plage i køkkenhaven!

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider