Skrevet af: Line Lerche, 2. juli 2014 kl. 19.54
Jeg overtog for et 1 1/2 måned siden et stort bundt rabarbere af min svoger. Jeg plantede dem med det samme og har spændt set på, mens de er groet godt. De trives og spreder sig i vilden sky, men nu er der huller i mange af bladene :( Kan de spises, eller er de kun til at smide ud???
Skrevet af: Anonym bruger, 2. juli 2014 kl. 19.58
Slettet af administrator 28. juni 2022 kl. 12.29.
Skrevet af: Vibeke Dyrst, 2. juli 2014 kl. 19.59
Det er jo ikke bladene der skal spises, så om der er lidt snegle (-eller andet)-gnav på dem betyder ikke noget. Er der lidt huller i stilkene, kan du evt. skære det fra.
Nyd du bare dine rabarber :-)
Noget andet er, at sæsonen er lidt passé og planterne har bedst af at du venter med at trække dem til næste år i maj/juni
Skrevet af: Line Lerche, 2. juli 2014 kl. 20.03
Okay, tak for hurtigt svar :)
Jeg har nemlig også været i tvivl om, om jeg kunne høste dem i år, når jeg nu har sat dem for nylig.. Men det kribler jo helt i fingrene for at få lov til at høste dem! Men skal man bare lade dem stå sådan resten af sommeren uden at gøre noget ved dem, hvis man vil vente til næste år?
Skrevet af: Tine Horsum, 2. juli 2014 kl. 21.11
Huller kan ikke undgås i bladene.
Men jeg ville være lidt varsom med at høste mere end 1/4 af stilekene- i det første år. Planterne skal lige konsolidideres.
Efter Sankt Hans, er de (i følge have-overtroen) ikke gode at spise.
Nyere skud er måske, men igen planten skal konsolidere sig, og der er mere oxalsyre i skuddene. Så vidt jeg ved.
mVH
tINE
Skrevet af: Anonym bruger, 2. juli 2014 kl. 21.23
Slettet af administrator 28. juni 2022 kl. 12.29.
Skrevet af: Anonym bruger, 2. juli 2014 kl. 21.28
Slettet af administrator 28. juni 2022 kl. 12.29.
Skrevet af: Anne-Grethe Hansen, 2. juli 2014 kl. 21.54
Jeg bruger altid non-oxalsyre, når jeg laver noget med rabarber.
Skrevet af: Anonym bruger, 2. juli 2014 kl. 22.04
Slettet af administrator 28. juni 2022 kl. 12.29.
Skrevet af: Anne-Grethe Hansen, 3. juli 2014 kl. 7.39
Nej, jeg synes ikke det ændrer på smagen, det neutraliserer bare noget af syren. Ellers synes jeg, syren kan sætte sig som et ru lag på tænderne. Selvfølgelig er der nok også forskel på, hvor meget syre der i de forskellige rabarber, og åbenbart også på hvilken årstid man trækker dem.
Skrevet af: Anne Demant, 3. juli 2014 kl. 10.32
Jeg bruger også non-oxal. hvis det bruges i rette mængde, kommer der ikke kedelig smag ud af det, nej.
men farven ændres.
Oxalsyre binder kalk fra andre fødemidler, så spiser man mange rabarber, spinat, og hvad de nu ellers hedder, bør man neutralisere med ex. Non-oxal.
Knoglerne har brug for den kalk vi får gennem føden.
Skrevet af: Anonym bruger, 3. juli 2014 kl. 12.12
Slettet af administrator 28. juni 2022 kl. 12.29.
Skrevet af: Anne-Grethe Hansen, 3. juli 2014 kl. 16.12
www.dr.dk/dennyehave/haveraad/uds5/rabarber.htm
Der er selvfølgelig mange meninger om den samme ting :-)
Skrevet af: Anonym bruger, 3. juli 2014 kl. 17.05
Slettet af administrator 28. juni 2022 kl. 12.29.
Skrevet af: Anne-Grethe Hansen, 3. juli 2014 kl. 21.46
Jow da.... og en blanding af jordbær og rabarber er heller ikke så ringe endda :-)
Skrevet af: Anne Demant, 3. juli 2014 kl. 22.26
eller rabarberkage :)
Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.
Her er du: Forsiden > Forum > Køkkenhaven > Rabarber