Forum

Er vores knoldfennikel gået i stok?

  Skriv nyt svar | Rapportér

Skrevet af: Søren Pedersen, 3. juli 2014 kl. 21.57

Spørgsmålet står i overskriften :) Jeg ved ikke hvordan de ser ud når de er gået i stok, men jeg mistænker lidt at det er tilfældet på billedet.
Er de stadig værd at spise når de er gået i stok?

1 af 2 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Lone Brems, 5. juli 2014 kl. 11.45

Hej Søren Pedersen

Det korte svar er ja.
Du kan fint anvende dine fennikel, hvis du høster dem nu!
De er mere grovfibrede end fennikel er inden den går i stok = udvikler blomsterstand.

Men tippet er at skære dem i tynde skiver på tværs af fibrene.
Det plejer at gå fint med 1 cm tykke skiver, hvis de skal gemmes efter blanchering i fryser. Skal de anvendes rå må skiverne ikke være tykkere end ca 1,5 mm - og kan evt blancheres ganske kort i lidt saltvand inden de køles af og lander i salatskålen.

Venlig hilsen fra
Lone

2 af 2 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Søren Pedersen, 5. juli 2014 kl. 19.22

Tak for et dejligt uddybende svar, Lone :)

Nyt svar til emnet »Er vores knoldfennikel gået i stok?«

Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.

Brugernavn (e-mail-adresse):

Her er du: Forsiden > Forum > Køkkenhaven > Er vores knoldfennikel gået i stok?

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider