Forum

Rødkål

  Skriv nyt svar | Rapportér

Skrevet af: J. H., 11. august 2004 kl. 16.14

Idag har jeg høstet 6 store og meget flotte rødkålshoveder.Weeeeee...

En glædelg debut, da jeg altid har købt mig til frisk rødkål.

I syltebøgerne har jeg læst mig frem til at rødkålen kan holde sig (eddikesyltet) på glas og køl i ca. en måned, eller fryses.

Jeg har 3 spørgsmål.

A: Hvor længe kan et hoved holde sig friskt, og hvordan opbevares det bedst?

B: Findes der andre syltemetoder på glas, der forlænger holdbarheden (flere måneder)?

C: Smager rødkålen lige så godt, selvom den har været frosset ned i syltet tilstand?

1 af 2 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Martin Larsen, 11. august 2004 kl. 17.12

Efter min erfaring:

A: Meget længe i køleskabets grøntssagsskuffe (Op til et par måneder eller mere).

B: Atamon!

C: Ja, det synes jeg. Jeg syltede en del sidste år og frøs det.

2 af 2 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Lisbet Woller, 2. september 2004 kl. 11.00

Jeg har selv lige været i haven og høste mine største kålhoveder, både hvide og røde – måske lidt tidligt, men kållarverne huserer kraftigt og truer med at ødelægge hele høsten. Jeg har ofte kogt rødkål på den traditionelle måde, men også MED Atamon er holdbarheden begrænset. Det set nydeligt ud i månedsvis, men smagen... Puha! I år har jeg købt flamingokasser til opbevaring, og efter grundig larve-afrensning af hovederne har jeg lagt dem i en sådan kasse – så må vi se hvor længe de kan holde sig dér.

Hilsen Lisbet.

Nyt svar til emnet »Rødkål«

Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.

Brugernavn (e-mail-adresse):

Her er du: Forsiden > Forum > Køkkenhaven > Rødkål

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider