Forum

Fræsning i februar! God idé?

  Skriv nyt svar | Rapportér

Skrevet af: Christian Garbenfeldt, 20. januar 2005 kl. 1.09

Er det en god idé at fræse haven i februar, eller er det for tidligt.

Jeg er ved at gå ud af mit gode skind, og vil bare igang i haven igen. Hvad er holdningen til det?

Hilsen Christian

1 af 1 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Sten Porse, 20. januar 2005 kl. 20.57

Hvis man kan tage dit sidste spørgsmål først, så må svaret lyde: Det er da rigtigt fint, at du gerne vil i gang i haven!

Al den megen energi kunne du så passende udnytte til lidt fysisk arbejde, havegravning f.eks. For fræsning er ikke udelukkende godt for jorden. I de fleste tilfælde opnår man ganske vist det, man vil, nemlig at slå knolde og halvt omsatte planterester i stykker, men samtidig får man også slået jordens krummer i stykker. Det får det resultat, at jorden "klasker sammen" efter første regnskyl.

Og endnu værre bliver det, hvis der kommer frost efter fræsningen, for så vil fræsning og frostsprængning virke sammen om at pulverisere jorden fuldstændigt.

Derfor er det bedre – både for dig og din have – at grave jorden, hvis du da absolut foretrækker at dybdebehandle den. Der findes i virkeligheden metoder, der helt undgår den voldsomme jordbehandling, men det er en helt anden sag...

Nyt svar til emnet »Fræsning i februar! God idé?«

Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.

Brugernavn (e-mail-adresse):

Her er du: Forsiden > Forum > Køkkenhaven > Fræsning i februar! God idé?

Søg:

St�t Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider