Forum

Grøn Reine Claude

  Skriv nyt svar | Rapportér

Skrevet af: Morten Terkildsen, 3. januar 2021 kl. 13.18

Kære Havefolk

Jeg har et lille spørgsmål angående Grøn Reine claude. Jeg har smagt den og kan tilslutte mig at den kan noget de andre blommer ikke kan. Jeg er dog i tvivl om det er besværet værd at sætte en sådan, da den ofte beskrives som værende sparsomt bærende. Derfor har jeg et par spørgsmål med fokus på jeres erfaringer:

Blandt de af jer der har et Grønt Reine Claude træ:
1.hvordan oplever i bæringen? Er den regelmæssig, og hvor meget giver den i jeres optik (evt i forhold til jeres andre blommetræer)? Snakker vi en hat-fuld eller spand-fuld (selvfølgelig afhængigt af træets størrelse)
2.Hvor lang tid tog det for jeres træ at begynde at bære?
3.Har i prøvet andre "grønne" alternativer til den almindelige grøn reine claude ( eks. Brahy el. andre?) Hvis ja. Hvordan vurderer i bæringen på disse og kan smagen måle sig med den almindelige?

Endeligt vil jeg gerne spørge til bestøvning.
Hvor langt skal der være til et andet blommetræ førend bestøvningen kan lykkedes og er der særlige træer der er bedre end andre?
Jeg har et Czar og et Oullin der begge vil stå ca.8 m. fra pladsen jeg påtænker til det nye træ. Derudover har jeg både Opal, Gul Abrikosblomme, Victoria,RC Althan og Ital Sveske, men disse vil stå på den anden side af huset i forhold til placeringen af det nye træ.

Om nødvendigt sætter jeg gerne en ekstra partner tættere på. Hvis det er nødvendigt overejer jeg Stanley eller Rivers early Prolific. Er der en af disse der er bedre end den anden i forhold til bestøvning af Grøn Reine Claude?

Mvh og Godt Nytår

1 af 9 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Claus K Madsen, 3. januar 2021 kl. 19.32

Bestøvning bliver ikke noget problem. Din RC Oullin kan bestøve den og ellers tror jeg bestemt også at træerne på den anden side af huset kan. Husk på at det er bier som klarer bestøvningen og de kan flyve over store afstande.

2 af 9 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: James. F., 3. januar 2021 kl. 20.13

Mine grønne R.C.'ere bar første gang ca. 10 år efter plantning.
De har tendens til vekselbæring.
Efter 25 år giver de fra 10 stk. og op til 2-3kg. Det er pga. smagen, at man skal plante grøn RC - ikke pga. mængden. Grenene vil ikke knække pga. overbæring :)

3 af 9 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Morten Terkildsen, 3. januar 2021 kl. 20.16

Tak Claus

Så er bestøvningen sikret.

4 af 9 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Morten Terkildsen, 3. januar 2021 kl. 20.50

Tak for din feedback James.

Baseret på det udbytte du får på et 25årigt træ er jeg stadig lidt i tvivl om jeg vil ofre min sidste sparsomme "blommeplads" på Grønt RC træ.

5 af 9 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Preben Bollerup, 5. januar 2021 kl. 15.05

Mit 3 år gamle træ gav en blomme denne sommer, den smagte fantastisk godt, har man pladsen er det en super blomme :-)

6 af 9 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Preben Bollerup, 5. januar 2021 kl. 15.05

Mit 3 år gamle træ gav en blomme denne sommer, den smagte fantastisk godt, har man pladsen er det en super blomme :-)

7 af 9 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Morten Terkildsen, 6. januar 2021 kl. 15.05

Kære Preben

Jeg er enig i at det er en fantastisk blomme. Jeg tror jeg hælder mod at købe et og så få podet en ekstra sort eller 2 på. Har prøvet at pode uden held, men det her kunne jo være undskyldningen, nemlig at jeg køber en Grøn Reine claude og bruger den som podeprøvningstræ

8 af 9 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Tine Andersen, 8. januar 2021 kl. 1.44

Mine har nu bæret pænt i alle årene. Jeg synes ikke de de så meget vekselbærer mellem hat og kilovis. Men mine er på vildstammer og gamle, så de har det med at være for høje!

En nyere bærer nu fint.

Jeg har gul RC og diverse krægeblommer som bestøvere. Men planen er at få Opal. Victoriablomme er også en god bestøver, og en fin blomme, men min fik vist Grå Monilia. Den sprang ihvertfald ud i svampe- og så blev den fældet.

Den grønne er en superblomme (jeg er ellers ikke til blommer, de er tit melede, synes jeg!), den grønne er lækker og frugtagtig.

Meen, den første sommer med haven- gik jeg og ventede på, at blommerne skiftede farve til gul eller lilla. Jeg vidste ikke, at der findes lækre grønne!

Min mor havde Victoria og den gule RC. Og det var vist mere noget med hvepse, nu jeg tænker tilbage.

Mvh
Tine- jeg er slet ikke til syltede blommer

9 af 9 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Morten Terkildsen, 9. januar 2021 kl. 10.04

Kære Tina

Tak for din feedback. Godt at høre at du har bæring på dine træer. Jeg er ved at ende med at jeg tror jeg går efter at lave et podet træ, hvor grøn reine claude er hovedstammen og så poder jeg 2 ekstra sorter på. Så kan er der nok noget der giver noget.

Sjovt jeg har aldrig syntes at blommer var melede? Pånær en meget hengemt og overmoden stanley blomme ( smagen var dog rigtig god. En rigtig sukkerbombe) . Vi har mange kirsebærblommer i områder og blandt dem er der melede varianter (men også nogle rigtig gode)

Nu jeg har jer alle her. Jeg har indtil nu ladet mine blommetræer gro som de nu gror , og det giver vækst opad med mange sideskud ( det er vel på de vandrette grene som sideskuddenegiver hvor frugten kommer). Ville i klippe de nyvæksten opad i enderne løbende og dermed tvinge træerne til at vokse videre på sideskuddene? Hænger i noget i grenene for at få dem mere vandrette? I mine forældres have fik blommer lov at vokse vildt uden at blive passet og det gav mange blommer, men vil ovennævnte stimulere til tidligere frugtbæring?

PS det er en nydelse at have mange sorter. Selve træernes forskellighed i vækst og form er dejlig at følge med i. Fra de strittende lidt kaosvoksende varianter (czar, opal) til de mere harmonisk voksende (herunder mine RC varianter , Althan ,Oullin, Gul Abrikos)

Nyt svar til emnet »Grøn Reine Claude«

Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.

Brugernavn (e-mail-adresse):

Her er du: Forsiden > Forum > Køkkenhaven > Grøn Reine Claude

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider