Forum

Kartofler og hestebønner sammen

  Skriv nyt svar | Rapportér

Skrevet af: Lars Holt, 6. april 2021 kl. 17.14

Det er gammel kendt, at kartofler og hestebønner kan vokse sammen. De har samme udviklingstid, hvis man venter til sidst i april. Midt i marts vokser kartoflerne for langsomt til at kunne følge med.
De kan begge hyppes, men hestebønner behøver ingen hypning.
I ugens Havenyt kan man læse, at hestebønner skal sås mellem rækkerne af kartofler, for at udnytte pladsen bedre.
Min erfaring er, at man lægger kartoflerne som sædvanlig med ca 30 cm mellem hver, og at man så sår hestebønnerne i samme rækker mellem kartoflerne (skiftevis en hestebønne og en kartoffel). Hvis hestebønnerne sås i rækker for sig, skal der være for stor afstand mellem kartoffelrækkerne, eller også kan man ikke få plads til at hyppe.
Pladsen udnyttes ved at kartoflerne bliver lagt med sædvanlig afstand, både mellem knoldene og mellem rækkerne, og at der derudover bliver sået hestebønner med den halve afstand af normalt mellem frøene.
Kartoflerne får kvælstofgødning fra hestebønnerne, og bliver dermed bedre, foruden at der oven i købet kan høstes hestebønner.
Det kan ikke udelukkes, at hestebønnerne derudover er med til at beskytte kartoflerne mod kartoffelskimmel.

1 af 1 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: James. F., 7. april 2021 kl. 7.40

Hvis man dyrker kartofler som 'hyppefri', ved hjælp af dækning med tang eller halm, så er der ikke problemer med at så bønner imellem kartoffelrækkerne.

Nyt svar til emnet »Kartofler og hestebønner sammen«

Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.

Brugernavn (e-mail-adresse):

Her er du: Forsiden > Forum > Køkkenhaven > Kartofler og hestebønner sammen

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider