Forum

Træer i krukker om vinteren?

  Skriv nyt svar | Rapportér

Skrevet af: Morten Terkildsen, 30. august 2021 kl. 19.20

Jeg har et par unge træer
Brahys Reine Claude, og en hvid morbær i krukker. Ideen er at de skal blive stående der indtil næste år. Men hvordan opbevarer man egentlig bedst krukketræerne om vinteren? Er det bedst at de stå ude? I drivhus? Eller skal jeg sætte dem ned i kælderen (som er lys). Og hvad med vanding om vinteren?
Kan rødderne ødelægges hvis der kommer frost og de står ude?

Mvh Morten

1 af 3 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Svend Høst, 30. august 2021 kl. 20.57

Efterår er optimal for plantning af buske / træer , men hvis de skal stå i krukken vinteren over , så er det bedst at grave hele muleviten ned i jorden . Drivhus vil nok være døden og det vil nok også være hvis krukkerne står ude og det bliver hård frost , kælderen et nok det bedste for krukkerne og de behøver stortset ikke at blive vandet , da de er i dvale .

2 af 3 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Lone Brems, 31. august 2021 kl. 8.32

Hej Morten Therkildsen

Hvis du vælger at grave krukkerne ned udendørs, så jordoverfladen i krukken er i plan med jordoverfalden udenom krukken, kan du beskytte krukken med et tyndt lag (max 3 cm) grankviste som underlag og et "svøb" af grankviste udenom krukkens yderside.

Nu er Morbær jo ikke det allermest robuste, så et sted i læ og skærmet for sol er at foretrække.

Flytningen fra, hvor krukkerne står nu kan fint vente til perioden midt i oktober til midt i november - begge planter er lige nu ved at opsamle energi i rodsystemet og det gør de ihverfald indtil løvfald.

Du spørger til rødderne - om de kan ødelægges af frost.
Svend Høst svarer egentlig på spørgsmålet - planterne går i dvale i de mørkeste og koldeste måneder.
Men det er rimeligt at overveje, om rodudviklingen er optimal i krukkerne og om fugtighedsforholdene lige indtil frosten sætter ind har været optimale - det betyder meget for plantens robuste mod fx frost.
Det er forhold som afhænger af strukturen i krukkejorden og dræningslaget i krukkens bund og af hvordan samspillet mellem mikroorganismer og plante har udviklet sig (det sidste har stor betydning for plantens vand- og mineralbalance).
Hvis du er nysgerrig efter at vide mere om dette spændende samspil mellem planter og mikroorganismer kan du læse mere her:
infolink2003.elbo.dk/jordviden/dokumenter/doc/17065.pdf

Held og lykke med overvintringen !

Venlig hilsen
Lone

3 af 3 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Morten Terkildsen, 2. september 2021 kl. 21.08

Kære Svend og Lone. Mange tak for jeres god råd. Jeg går lidt i tænkeboks. Enten ryger de i kælderen vinteren over ellers ryger de i jorden her i efteråret.

Nyt svar til emnet »Træer i krukker om vinteren?«

Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.

Brugernavn (e-mail-adresse):

Her er du: Forsiden > Forum > Køkkenhaven > Træer i krukker om vinteren?

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider