Forum

Solanin

  Skriv nyt svar | Rapportér

Skrevet af: Hans Åge Pedersen, 15. november 2007 kl. 18.19

Grønne kartofler skal kasseres. Gullerødder er jo altid grønne fra top og et stykke ned, er det også Solanin? Skal de også kasseres kan alle bare smides væk -! håp

1 af 2 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Søren S Duun, 15. november 2007 kl. 23.25

Det er kun kartofler, som danner stoffet Solanin og som er giftigt. Kartofler hedder på latin Solanum, deraf navnet på giften. Det grønne fra gulerødder tror jeg er bitter, men ikke giftigt.

2 af 2 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Brian Krause, 22. november 2007 kl. 22.42

Det er ikke kun kartoffel, der kan producere solanin. Der er også andre medlemmer af natskyggefamilien, der kan det.

Det er rigtigt nok, at gullerødder ikke danner solanin. Det grønne på gulerødderne smager ikke særlig godt, men er ikke giftigt. Der er meget forskel på, hvor tilbøjelig forskellige sorter er til at have grøn nakke.

Pudsigt nok er der nogle sorter, der "skal" have meget grønt på roden. F.eks. Blanche á collet Vert: www.gourmethaven.dk/artikel/gsi.php?id=75 Den øverste fjerdedel til trediedel af roden er grøn. Det grønne er ingen nydelse, men resten af roden smager fint.

Andre sorter som f.eks. Küttiger Rüebli og Early Scarlet Horn er ikke særligt tilbøjelige til at skyde sig op af jorden, og har derfor sjældent grøn nakke.

Nyt svar til emnet »Solanin«

Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.

Brugernavn (e-mail-adresse):

Her er du: Forsiden > Forum > Køkkenhaven > Solanin

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider