Forum

Hvor hårdt kan kastanje beskæres?

  Skriv nyt svar | Rapportér

Skrevet af: Johanne S.N., 26. januar 2009 kl. 12.46

Udenfor mit hus, som jeg købte sidste efterår, står et stort og smukt kastanje træ på, vil jeg tro, 50 år. Men det skygger! Og det meste af den dejlige grund på 1000m2 er i skygge, undtagen forhaven.

Jeg vil gerne lave en stor og udbytterig køkkenhave, men skal træet så helt væk eller kan det beskæres til en start? Og hvor hårdt kan det gøres?

Træet står sydøst tror jeg, og haven er nordvendt, så det skygger det meste af græsplænen. På den anden side er det et fantastisk dejligt træ.

1 af 3 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Søren S Duun, 26. januar 2009 kl. 20.08

Kastanie kan godt tåle en meget kraftig beskæring og kan også stynes. Kastanie lukker for meget af lyset, så måske skal det hel væk, hvis ikke du har andre muligheder for at anlægge køkkenhaven Du kan skære det kraftigt tilbage og så herefter anlægge køkkenhaven. Hvis det lader til at være mangel på lys skal det væk. Et andet problem kan også være det store rodnet, som store og ældre træer har og det kan også komme til at genere omkring sig

2 af 3 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Johanne S.N., 26. januar 2009 kl. 21.54

Kastanjen har været helt nede i kælderen, det fandt vi ud af da vi lagde nye rør ind. Jeg håber ikke det skal væk, da det giver huset en helt særlig karakter, så det er en god ide at prøve at se hvad der sker ved at beskære det, og så tage beslutningen. Jorden er formodentlig heller ikke særlig god, det er gammelt græsplæne fyldt med mos. Men det skal bare have noget hestemøg;-)

3 af 3 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Lone Brems, 26. januar 2009 kl. 22.17

Hej Johanne

Hvis du har erfaringer med beskæring af så stort et træ, så gælder det bare om at komme igang. Det giver herligt meget motion og sikkert en god brændestak :-)

Men hvis du ikke har erfaring er det værd at overveje at lade en fagmand se på opgaven. Der kan være sikkerhedsmæssige og æstetiske hensyn at tage. Og det er vigtigt, at du får overblik over, hvad den fremtidige beskæringsopgave indebærer (både praktisk og økonomisk – hvis du vælger at betale andre for at udføre arbejdet).

Der vil formentlig være annoncer i dit lokale ugeblad for træfældnings-specialister og anlægsgartnere...

God fornøjelse med at ændre din "nye" gamle have!

Med venlig hilsen fra
Lone

Nyt svar til emnet »Hvor hårdt kan kastanje beskæres?«

Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.

Brugernavn (e-mail-adresse):

Her er du: Forsiden > Forum > Køkkenhaven > Hvor hårdt kan kastanje beskæres?

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider