Skrevet af: Margit Andersen, 8. juni 2009 kl. 11.31
Jeg har købt et laurbærtræ (busk) og vil have den klippet, så nu er spørgsmålet, hvordan tørrer jeg de afklippede blade (stiklinger)
Skrevet af: Lilium, 9. juni 2009 kl. 7.42
Læg bladene ind i en stor telefonbog eller lignende i et par uger. De bliver pænt glatte og knastørre.
Skrevet af: Margit Andersen, 9. juni 2009 kl. 14.00
Går tryksværten så ikke af i laurbærbladene, som jeg vil bruge til mad.
Hilsen Margit
Skrevet af: Lilium, 9. juni 2009 kl. 14.40
Hvis du er så bekymret kan du da lægge økologisk papir imellem :-)
Skrevet af: Margit Andersen, 9. juni 2009 kl. 15.20
Ja, selfølgelig, det tænkte jeg ikke på
Tak
Skrevet af: Bente Munk, 9. juni 2009 kl. 20.08
Gem evt. stilkene til grillen. Kødet vil få en speciel dejlig smag når der har ligget en enkelt gren og brændt med ovenpå kullene.
Skrevet af: Margit Andersen, 9. juni 2009 kl. 20.31
Hej bjm
Tak for dette gode råd, det vil jeg prøve.
Hilsen Margit
Skrevet af: Tina Priiskorn Rahbæk, 1. juni 2013 kl. 8.24
Hejsa
Vil lige høre om jeg kan tørre den i ovnen ?? og evt hvor lang tid skal de have ....
Med Venlig Hilsen
Tina
Skrevet af: Elsebeth Brandenborg, 1. juni 2013 kl. 9.10
Man kan altså også bare plukke en kvist/gren med nogle blade på og hænge dem til tørre i en baggang eller noget...
Elsebeth
Skrevet af: Tina Priiskorn Rahbæk, 1. juni 2013 kl. 19.54
ja det er jeg slet ikke i tvivl om man kan da ....
Skrevet af: Lone Brems, 2. juni 2013 kl. 10.43
Hej Tina Priiskorn Rahbæk
Hvorfor er det, at du gerne vil tørre laurbær-bladene ? - det har jeg undret mig over
Der kan høstes friske blade fra Laurbær året rundt, hvis fire betingelser er opfyldt: Planten skal være stor nok til at kunne sætte nye skud om foråret og sommeren selv om der er høstet blade gennem vinterhalvåret og planten skal stå frostfrit og have meget lys og kun lidt vand i vintermånederne.
Enhver tørring - så blid den måtte være - mindsker indholdet af aromastoffer og andre gavnlige ingredienser i bladene....
Med venlig hilsen fra
Lone
Skrevet af: Anja Egeriis, 2. juni 2013 kl. 13.50
Helt enig, Lone - vi bruger dem også friske året rundt, de smager meget bedre på den måde :)
Skrevet af: Jørgen Jensen, 1. november 2018 kl. 13.52
Tørring Af Laurbær blade...
Ideen med en telefonbog , er udemærket, men hold godt øje med at de ikke mugner . Jeg lægger dem på en rist, og lægger en anden rist ovenpå, ristene skal naturligvis hæves over gulvet , så der er luft til bladene, på den måde mugner de ikke og får en fin facon.....Og det er ikke rigtigt at friske fra busken er bedst, tvært imod, fra busken er de næsten smagsløse, i sammenligning med de duft og smag de opnår ,når de er tørrede, men de skal tørre i mindst 3uger , før de smager af noget.
Venlig hilsen Jørgen
Skrevet af: Susanna Bigglesson, 2. november 2018 kl. 6.21
Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.
Her er du: Forsiden > Forum > Køkkenhaven > Hvordan tørrer jeg laurbærblade