Forum

Japan kvæder

  Skriv nyt svar | Rapportér

Skrevet af: Søren Sommer Wahl, 11. oktober 2009 kl. 12.33

Er der nogle der har erfaringer med at bruge japankvæder til kvæde brød, marmelade m.m.?

jeg har forgæves forsøgt at finde opskrifter på nettet.

samt en ordenlig beskrivelse af smagen.

de kvæder jeg har er små gule frugter der har en læder agtig skræld og et fedtet lag uden på. kan disse bruges ligesom almendelige kvæder?

m.v.h. søren sommer wahl

1 af 2 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: A.M. Lønbæk Planteskole, 11. oktober 2009 kl. 19.54

Jeg prøvede i mine unge dage at lave kvæde-gele af jap.kvæder.

Det blev ti 35 små glas fint gylden gele. Jeg har de 34 endnu!

Ingen kan lide min krydrede gele, som efterhånden er blevet til kvædebrød,som heller ingen vil have. så jeg kan ikke anbefale jap.kvæder til mad, men de dufter fint i stuen i en skål.

Anne Marie

2 af 2 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Villy Mougaard, Blomstergården, 11. oktober 2009 kl. 20.29

I forbindelse med min indsamling af kvæder, ha r jeg snakket med en del, som også bruger japankvæderne til specielt gelé. Der er imidlertid stor forskel på de forskellige sorters smag som gelé. Jeg har fået lavet gelé af en anaskvæde, der er i familie med japankvæde, og det smagte pragtfuld og havde en utrolig flot farve. Så der er kun et at gøre – prøv og bliv ikke skuffet, hvis din kvæde er en af de sorter som ikke er egnet.

Nyt svar til emnet »Japan kvæder«

Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.

Brugernavn (e-mail-adresse):

Her er du: Forsiden > Forum > Køkkenhaven > Japan kvæder

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider