Forum

Kommentarer til »Kan man plante træer på areal til jordvarme?«

På denne side finder du kommentarer til teksten Kan man plante træer på areal til jordvarme? Hvis du vil skrive en ny kommentar, kan det være en god idé at læse teksten først.

1 af 2 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: U. Brun, 5. februar 2014 kl. 8.36

Slangerne til jordvarme er lavet at en plastik, der er meget diffusionstæt, samtidig er de meget kraftige, det vil sige der er ingen sprækker eller revner hvor rødder kan trænge ind.( hvis anlægget er udført korrekt) Der kommer jo heller ikke trærødder ind i din vandledning. Det største problem vil være hvis træer eller buske vælter, og dermed rykker slangerne over, men rødderne vil næppe søge hen til slangerne, for jorden omkring slangerne vil være meget kold. om ikke lige frem frossen.
Med venlig hilsen
Uffe Brun

2 af 2 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Tom Andersen, 8. februar 2014 kl. 18.29

Ja, et noget teoretisk svar fra Steen :)

Der benyttes næsten udelukkende en blanding af sprit/ vand i anlæggene og der er ingen miljøfare/ - belastning. Slet ikke i forhold til et oliefyr :-D

En lækage vil blive opdaget med det samme - dels er der manometre, som i gamle dage, hvor du kan aflæse trykket og dermed afsløre en læk, dels er der elektronisk overvågning, som giver alarm og stopper anlægget ved et givent trykfald.
Og skulle der ske en læk er sprit jo forholdsvis ugiftigt.

Jordvarme er miljørigtig varme Steen!

Jordvarme er i virkeligheden solvarme og derfor ville jeg ikke skygge arealet helt, men mindre træer kan jeg ikke se nogle problemer i....

Nyt svar til emnet »Kan man plante træer på areal til jordvarme?«

Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.

Brugernavn (e-mail-adresse):

Her er du: Forsiden > Forum > Kommentarer > Kommentarer til »Kan man plante træer på areal til jordvarme?«

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider