Forum

Kommentarer til »Virker det gamle middel mod ukrudt og skvalderkål?«

På denne side finder du kommentarer til teksten Virker det gamle middel mod ukrudt og skvalderkål? Hvis du vil skrive en ny kommentar, kan det være en god idé at læse teksten først.

1 af 2 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Hans Åge, 7. maj 2005 kl. 17.43

Eddikesyre/(metylalkohol) udvindes af træ,
og er nok ikke særligt giftigt. Hæld det i en fin forstøvnings sprøjte, og sprøjt i stille vejr på bladene. det virker faktisk som roundup – lugter frisk og dejligt, og de't koster ikke det hvide ud af øjnene. måske skal det have en gang extra – lige som roundup tit må ha'. Ha-ha

2 af 2 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Søren S Duun, 17. november 2007 kl. 18.07

Sprøjt ukrudt med eddike
Nogle hjemme-gartnere bruger allerede eddike som et ukrudtsmiddel, og nogle planteskoler sælger eddike-pesticider. Men ingen har testet det videnskabeligt indtil nu.

ARS's videnskabsmænd (Agricultural Research Service (Landbrugs Forskning Service)) fremsætter det første videnskabelige bevis på, at det måske er en potentiel ukrudtsbekæmper der er billig og sikker for miljøet – perfekt til økologiske landmænd.

ARS's forskere Jay Radhakrishan, John R. Tealsdale og Ben Coffman fra Beltsville, Md., testede eddike på ældre/større ukrudt – almindelig hvid gåsefod, kæmpe rævehale, kinajute, top-amarant og canadisk tidsel – i drivhuse og ved studier i marken.

De sprøjtede ukrudtet ved håndkraft med forskellige opløsninger af eddike, og sørgede for at dække bladende ens. Forskerne fandt ud af, at koncentrationer på 5 og 10 procent slog ukrudtet ihjel i løbet af de første to uger. Andre planter krævede højere koncentrationer af eddike, for at slå dem ihjel. Af de højere eddikekoncentrationer, var der en sandsynlighed på 85–100 procent for, at de kunne slå alle de forskellige størrelser ukrudt ihjel. En flaske husholdningseddike har en koncentration på ca. 5 procent.

Canadisk tidsel, en af de mest hårdnakkede ukrudtstyper i verden, viste sig at være den mest påvirkelige; opløsningen på 5 procent havde 100%'s chance for at slå dens tilbagevendende vækst ihjel. Opløsningen på 20 procent kan gøre dette på to timer.

Pletvis sprøjtning på kornmarker med 20% eddike slog 80–100% af ukrudtet ihjel uden at skade kornene, men forskerne lagde vægt på behovet for mere forskning. Hvis eddiken blev sprøjtet over hele marken, vil det koste omkring 65 dollars (338,88 kr.) per ca. 0,4 hektar. Hvis det kun blev anvendt til lokale ukrudts befængtheder, som for eksempel at, det forekom i rækkerne af afgrøder efter dyrkningen, vil det måske kun koste omkring 20–30 dollars (104,27–156,41 kr.)
Forskerne brugte kun eddike der var lavet af frugt eller korn, så det kan være i overensstemmelse med de økologiske landmænds standarder.

ARS er den amerikanske landbrugsafdelings chef videnskabelige forsknings organisation.

Nyt svar til emnet »Virker det gamle middel mod ukrudt og skvalderkål?«

Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.

Brugernavn (e-mail-adresse):

Her er du: Forsiden > Forum > Kommentarer > Kommentarer til »Virker det gamle middel mod ukrudt og skvalderkål?«

Søg:

StοΏ½t Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider