Forum

Kommentarer til »Hvorfor betegnes mælkebøtten som ukrudt og hvor stammer den fra?«

På denne side finder du kommentarer til teksten Hvorfor betegnes mælkebøtten som ukrudt og hvor stammer den fra? Hvis du vil skrive en ny kommentar, kan det være en god idé at læse teksten først.

1 af 4 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Leena Foght, 14. marts 2003 kl. 9.25

Mælkebøtte findes også i en forædlet form til dyrkning som grøntsag. Bladene skulle kogte smage bedre og være mere vitaminrige end spinat. Mælkebøtte er således kun en ukrudtsplante, når den vokser uønskede steder. Dyrket som grøntsag bør man dog knibe alle blomster af.

Af den vilde mælkebøttes blomster kan man fremstille vin.

2 af 4 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Pia Lunding, 4. april 2005 kl. 15.09

Jeg har lige været på Madeira, og her kunne man faktisk på et marked i Funtial købe mælkebøttefrø i poser. Det vakte naturligvis nogen morskab i familien. Så det er måske kun her "oppe" nord på, at vi betragter den som ukrudt.

3 af 4 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Jens Christian Larsen, 1. maj 2005 kl. 22.24

Tja – det der med løvetand er vist ikke en lollandsk opfindelse. Mon ikke den betegnelse er kommet til landet sammen med "kartoffeltyskerne". På tysk hedder en mælkebøtte nemlig Löwenzahn (løvetand) og når den har sat frø Pusteblume (pusteblomst).

4 af 4 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Bettina Lundgaard, 16. april 2007 kl. 21.26

Ikke nødvendigvis fra "kartoffeltyskerne", idet en mælkebøtte på engelsk hedder "Dandelion" der kommer fra det franske "Dent de lion" – løvens tand. :o)

Nyt svar til emnet »Hvorfor betegnes mælkebøtten som ukrudt og hvor stammer den fra?«

Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.

Brugernavn (e-mail-adresse):

Her er du: Forsiden > Forum > Kommentarer > Kommentarer til »Hvorfor betegnes mælkebøtten som ukrudt og hvor stammer den fra?«

Søg:

St�t Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider