Forum

Kommentarer til »Hvordan frøformeres lyng?«

På denne side finder du kommentarer til teksten Hvordan frøformeres lyng? Hvis du vil skrive en ny kommentar, kan det være en god idé at læse teksten først.

1 af 6 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Marianne BG, 6. juni 2006 kl. 22.21

Hvordan forbereder man jord der aktuelt er græsbevokset, således at man kan plante lyng. Hvis man køber lyndplanter på en planteskole, hvor tæt skal man da plante dem?

2 af 6 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Karsten Petersen, 6. juni 2006 kl. 22.56

Vi har sået lyng i græsset sammen med græsset, da vi for 2 år siden anlagde et stykke med plæne, det er så meningen at lyngen skal tage over, og det ser også ud til at lyngen er med på ideen, vi vil så slå græsset de næste på år, hvorefter det kun skal slås i april og først i juni. Det er på sandjord

3 af 6 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Jens, 6. juni 2006 kl. 23.08

Græsset skal skrælles væk. Det vil sige der skal fjernes græstørv så der ikke er græsrødder. Gå derefter jorden igennem med en kultivator og fjern evt. rødder. Når det hele er fri for ukrudt, lægges et lag(10 til 15 cm) kalkfrit grus/sand f.eks. Kongensbro grus. Derefter kan der plantes direkte i sandet, men hvis man kan skaffe lidt jord fra et gammelt lyngbed, vil det være godt at blande det i jorden. En sådan jord vil indeholde mykorrhizasvampe som er forudsætningen for at lyngen vil trives godt. Når der er plantet i sandet, er det en fordel at dække med barkflis. Det vil hindre udtørring og efterhånden forbedre jorden en smule. Hvis man er bange for at jorden skal være alt for mager, kan man iblande en smule kompost. Spagnum er efter min opfattelse ikke særlig godt, ofte skader det mere end det gavner.(tørrer ind og er ikke til at vande op igen og efterhånden klaskker det sammen)
Lyngplanterne kan sættes med en afstand på ca. 30 cm

4 af 6 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Marianne BG, 4. oktober 2008 kl. 22.58

Hvordan – eller hvornår høster man frø fra lyng? Kan man bare tage dem der er på lyngen nu (oktober) eller skal de tørre først?

5 af 6 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Karsten Petersen, 5. oktober 2008 kl. 18.29

Vi har høstet i januar / feburar og enten sået ud med det samme eller tøret dem for at gemme dem, det er let at ryste eller trække dem i en plassæk

6 af 6 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Marianne BG, 9. oktober 2008 kl. 15.52

Kære Karsten Petersen – tak for svar...må jeg spørge: hvordan ryster eller trækker man i en plastsæk? Sådan helt konkret?

på forhånd tak

Nyt svar til emnet »Hvordan frøformeres lyng?«

Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.

Brugernavn (e-mail-adresse):

Her er du: Forsiden > Forum > Kommentarer > Kommentarer til »Hvordan frøformeres lyng?«

Søg:

St�t Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider