Forum

Kommentarer til »Pærekvæde«

På denne side finder du kommentarer til teksten Pærekvæde. Hvis du vil skrive en ny kommentar, kan det være en god idé at læse teksten først.

1 af 14 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Kirsten Them Jensen, 3. oktober 2009 kl. 17.48

Opskrifter på marmelader med pærekvæder efterlyses.

2 af 14 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Majbrit, 15. oktober 2009 kl. 9.22

Jeg såede nogle frø fra en duftende kvæde og har nu mit sædvanlige problem: ti træer i potter og en alt for bette have. Jeg har sat et par stykker i en stor krukke, for at se om der kan blive et dekorativt flytte-rundt træ ud af det.

3 af 14 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Christen Kirkegaard, 15. oktober 2009 kl. 13.43

Jeg har nogel pære kvæder jeg vil gerne lave marmelade
jeg sukkesyge det er 2 jeg har

4 af 14 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Leif Varmark, 25. oktober 2009 kl. 10.16

Prøv at bruge Stevia-pulver i stedet for sukker.

videnskab.dk/content/dk/temaer/tema_vidunderplanten_stevia

5 af 14 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Søren S Duun, 25. oktober 2009 kl. 11.01

Ellers laver ISIS også noget sødestof, der er beregnet til diabetiker. Mener at det bl.a. er udvundet på jordskokker. Man kan både bage og sylte med det.

6 af 14 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Søren S Duun, 25. oktober 2009 kl. 11.42

Perfect FitPerfect Fit er til dig, der er vild med at lave kager og desserter – men som godt vil spare på alle kalorierne. Faktisk er der 90% færre kalorier i Perfect Fit end traditionelt sukker, og det erstatter samtidig op til 50% af fedtet. Det klumper ikke og giver en super konsistens og smag. Med Perfect Fit er det fristende let at bage noget, der er godt.

Opbevaring: Tørt og ikke i sollys.

Husk at lukke låget helt, da Perfect Fit er meget følsom overfor fugt.

Netto indhold: 850 g.

Kolli indhold: 4 x 850 g.

isis varenr.: 673060.

Doseringsvejledning:
100 g sukker = 60–75 g Perfect Fit.

1 dl sukker = ¾ dl Perfect Fit.

Erstatter op til 50% af fedtstoffet.

F.eks. ændres en opskrift med 100 g sukker og 100 g margarine til 60–75 g Perfect Fit og 50 g margarine.

Sådan gør du:
1. Tag en traditionel opskrift og erstat sukker og noget af fedtstoffet med Perfect Fit ifølge doseringsvejledningen.

2. Bland altid Perfect Fit med de øvrige tørre ingredienser.

3. Følg derefter opskriften som du plejer.

GDA infoEn portion () indeholder: Energi/
Kcal
Sukker-
arter
Fedt
Mæt.

fedtsyre
Salt
Fibre
af en voksens GDA*

* % vejledende dagligt indtag for en voksen baseret på en kost på 2000 kcal (8360 kJ)

DeklarationNæringsindhold pr.

100 g

Energi (kJ/kcal)
180/45

Protein

7 af 14 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Thomas Roland, 8. november 2009 kl. 17.47

Jeg har for 5 år siden plantet en pærekvæde i haven, men frugterne får hvert år små sorte pletter, revner eller rådner og falder af før tid (typisk i september). Bladene får også de små (ca. 2–3 millimeter brede) mørke prikker. Træet synes ellers i god vækst og det har sat 20–40 kvæder pr. år de sidste par år.

Træet står i halvskygge og i læ 3 meter bag en hasselbusk. Jeg har vandet det i tørre perioder de første 3 år. Jorden er ret leret.

Er portugisisk pærekvæde modtagelig for sygdomme eller er det galt med jordbund eller placering? Skal jeg opgive træet eller vokser det fra det? Håber nogen kan give et svar.

8 af 14 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Kenn Christiansen, 24. december 2009 kl. 15.22

Jeg har købt pærekvæde frø, men da der ikke er såvejledning med ved jeg ikke hvornår jeg skal så dem. Min plan er at de skal sås og blive stående i 7,5 l. potter. Helst vil jeg så dem ude.

9 af 14 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Anja Egeriis, 24. december 2009 kl. 16.19

Var der nogen, der havde en opskrift?????

Det var jo det, der blev spurgt om i starten, men det druknede vist i diverse sødestof-ting.............

10 af 14 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Lone Brems, 25. december 2009 kl. 12.49

Hej Kirsten Them Jensen og Anja Egeriis

Måske kan denne bruges - i mit køkken er stavblenderen en god hjælper :-)

1 kg pærekvæder
1 liter vand
400 gram sukker

Kvæderne koges i 1 liter vand i en halv time. Tages op med en hulske.
Halvdelen af kogevandet hældes væk - resten skal bruges til sidste del af kogningen.
Når kvæderne er kølet lidt af skrælles de, deles og kernehuset
fjernes.
Halvdelen af kogevandet og kvædebådene koges nu ca 20 minutter.
Blendes og marmeladen koges derefter igennem med 400 gram sukker.

Hældes på rengjorte glas og opbevares køligt..... MUMS

Med venlig hilsen fra
Lone

11 af 14 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Søren S Duun, 30. december 2009 kl. 21.46

Der er masse af opskrifter på Google.dk . Det er bare at søge. En kvæde hedder quince på engelsk og italiensk . Kvitten på svensk . Coing på fransk . Kweepeer på hollansk . Kυδώνι på græsk......

12 af 14 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Søren S Duun, 30. december 2009 kl. 22.10

Kysters kokkeskole: Sådan bager du kvæder

Se hvordan du bager kvæder med kanel og rørsukker, der kan spises til ost, kød og som dessert.

politiken.dk/tjek/tjekmad/kysterkokkeskole/article846089.ece

13 af 14 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Kristian Stevia Rørbye, 9. juni 2012 kl. 4.52

Ja stevia ville helt sikkert være et bud.

Se evt. meget mere om denne plante her steviawiki.dk

14 af 14 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Else Marie Frisk, 17. juni 2012 kl. 11.56

Det smager også dejligt, hvis man blander æbler i. man kan henkoge dem, til dessert med flødeskum eller råcreme, uhm.

Nyt svar til emnet »Pærekvæde«

Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.

Brugernavn (e-mail-adresse):

Her er du: Forsiden > Forum > Kommentarer > Kommentarer til »Pærekvæde«

Søg:

St�t Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider