Forum

Kommentarer til »Hvad kan surbær bruges til?«

På denne side finder du kommentarer til teksten Hvad kan surbær bruges til? Hvis du vil skrive en ny kommentar, kan det være en god idé at læse teksten først.

1 af 3 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Leif Varmark, 30. december 2003 kl. 7.24

Aronia-saft!

Jeg har netop købt en flaske Aronia-saft i Den økologiske Butik i Næstved. Den smager ganske udmærket, min kone siger vidunderligt! Det er noget nyt, de har fået hjem, fordi folk ikke gider at drikke den sure havtornsaft. Det er nok også derfor, de ikke tør kalde saften for surbærsaft! Saften kommer fra Polen.

2 af 3 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Harry Nonboe, 30. august 2009 kl. 22.13

Kan man lave saft af surbær ved at komme dem i en tutti frutti? Ødelægger man nogle af de gode egenskaber i bærret ved den høje temperatur? Kan saften fryses?

3 af 3 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Lone Brems, 31. august 2009 kl. 8.38

Hej Harry Nonboe

Ja – og det bedste er en tutti-frutti fremstillet af rustfrit stål – og ikke af aluminium (som var det mest almindelige materiale til tutti-frutti for år tilbage). Aluminiumsalte vandrer over i sure væsker – og aluminiumsalte kan menneskekroppen ikke bruge til ret meget godt...

Ja – der bliver ødelagt vitaminer og andre indholdsstoffer ved opvarmning. Men ikke alt ødelægges, så der er stadig en god gevinst ved at drikke dampkogt saft af surbær /aronia.

Fordelen ved opvarmning til høj temperatur er, at bakterier og svampe, der måtte sidde på bærrene, bliver dræbt, så saften som udgangspunkt er pasteuriseret. Det giver mulighed for opbevaring i nogen tid – i køleskabet – uden at tilsætte konserveringsmidler, som f. eks Atamon.

Saften kan fryses – vær opmærksom på ikke at fylde flaskerne helt op, hvis du anvender glasflasker (de kan springe, fordi saften udvider sig når den fryses).

Med venlig hilsen fra
Lone

Nyt svar til emnet »Hvad kan surbær bruges til?«

Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.

Brugernavn (e-mail-adresse):

Her er du: Forsiden > Forum > Kommentarer > Kommentarer til »Hvad kan surbær bruges til?«

Søg:

StοΏ½t Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider