Forum

Kommentarer til »Plantning af træer«

På denne side finder du kommentarer til teksten Plantning af træer. Hvis du vil skrive en ny kommentar, kan det være en god idé at læse teksten først.

1 af 3 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: A.M. Lønbæk Planteskole, 26. september 2010 kl. 21.07

Hvad gør man så,når podestedet sidder 20-30cm over potteklumpen?
Så bliver man da nødt til at plante træet dybere for at undgå rodskud fra grundstammen. For eksempel på røn,prydkirsebær,blodblomme og hestekastanie.
Hilsen
Anne Marie

2 af 3 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Jens T., 26. september 2010 kl. 23.22

Det er på alle måder en dårlig ide, at plante træer dybere end de har stået i planteskolen eller i potten. Langt de fleste vil dø eller blive svage og ofte vil der trænge svamp ind gennem barken når en stamme kommer i jord. Visse plante sætter rodskud og det nytter ikke at plante dem dybt og derved gøre dem svage. Hverken røn eller hestekastanje eller de fleste frugttræer er der særlige rodskuds problemer med. Er der rodskud ved visse planter og er det et problem, kan disse rodskud fjernes ved tilbagevendende nedklipning i august måned. Det vil efterhånden minimere problemet hos de fleste træer.

3 af 3 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: A.M. Lønbæk Planteskole, 27. september 2010 kl. 21.34

Er det ny viden? I min læretid og på Beder lærte vi i 1970 at grundstammen altid skulle under jorden for at vildskuddene ikke skulle vækkes af sollys. Vi hyppede da podningerne i marken.
Jeg har da et problem, da jeg i snart 40 år har plantet og rådgivet folk til at plante dybt, når det har drejet sig om podede træer(undtagen bøg og lind). Og de trives da fint,ellers ville jeg jo nok få det at vide.
En hel del for højt plantede træer gror til i vildskud,når folk ikke lige får dem fjernet straks. Troldhassel og rosenmandel er nok dem der topper.
Er det efter at pottetræer er blevet almindelig?
Frugttræer arbejder jeg ikke med mere.
Anne Marie

Nyt svar til emnet »Plantning af træer«

Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.

Brugernavn (e-mail-adresse):

Her er du: Forsiden > Forum > Kommentarer > Kommentarer til »Plantning af træer«

Søg:

St�t Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider