Forum

Kommentarer til »Plant et frugttræ«

På denne side finder du kommentarer til teksten Plant et frugttræ. Hvis du vil skrive en ny kommentar, kan det være en god idé at læse teksten først.

1 af 1 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Villy Mougaard, Blomstergården, 11. oktober 2010 kl. 21.13

Til Karna
Grundstammen MM106 har vist sig at være lidt ustabil på visse jordtyper. Bl.a. er man på Pometet i Tåstrup i gang med at udskifte en masse æbletræer podet på MM106 ud med træer podet på M7, som har den samme egenskab som MM106. På Pometet i Tåstrup gik træerne på MM106 ud, da de var 4-5 år gamle.

Jeg har oplevet det samme flere steder her i Jylland, hvor mange næsten havde opgivet at dyrke æbler fordi træerne gik ud eller blev meget svage efter 4-5 år. Jeg kan ikke sige hvorfor det sker, men vi oplever ikke de samme problemer med træer på M7.

Podning i 10-15 cm's højde finder stort set kun sted, når der er tale om træer på meget svage grundstammer M26 og M9, hvor det er vigtigt at forhindre træet i at danne sin egen rod uden op grundstammen. De fleste æbletræer danner egen rod, hvis de er podet på M9 eller M26 og podestedet kommer under jordoverfladen.

Nyt svar til emnet »Plant et frugttræ«

Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.

Brugernavn (e-mail-adresse):

Her er du: Forsiden > Forum > Kommentarer > Kommentarer til »Plant et frugttræ«

Søg:

St�t Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider