Forum

Kommentarer til »Findes der harpiks i taks?«

På denne side finder du kommentarer til teksten Findes der harpiks i taks? Hvis du vil skrive en ny kommentar, kan det være en god idé at læse teksten først.

1 af 2 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Thorbjørn Søndergaard, 4. februar 2004 kl. 20.29

Politikens Træer og buske i landskabet siger om Taks: "Veddet er meget hårdt og elastisk med en ret smal, gullighvid splint og en mørk rødbrun kerne. Det er endvidere karakteristisk ved FULDSTÆNDIG AT MANGLE HARPIKS..." Så nej, hvis ellers ikke goe' gamle Helge Vedel har taget fejl, så er der ikke hapiks i taks.

2 af 2 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Sten Porse, 8. februar 2004 kl. 16.28

Go'e, gamle Helge Vedel tager sjældent fejl, og heller ikke her, hvor der står, at "det endvidere er karakteristisk ved fuldstændig at mangle harpiks".

Når jeg skrev, at Taks ikke producerer meget, så ligger der det i svaret, at den harpiks, som træet faktisk laver, ligger i enkelte celler, som er indbygget i de grønne dele (nåle, vækstlag, unge skud). Derimod har træet ganske rigtigt ikke harpikskanaler i veddet, og det har fået mange forfattere til at tro, at stoffet helt mangler, hvad det altså ikke gør.

Nyt svar til emnet »Findes der harpiks i taks?«

Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.

Brugernavn (e-mail-adresse):

Her er du: Forsiden > Forum > Kommentarer > Kommentarer til »Findes der harpiks i taks?«

Søg:

St�t Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider