Forum

Kommentarer til »Findes der planter, som brune snegle ikke kan lide?«

På denne side finder du kommentarer til teksten Findes der planter, som brune snegle ikke kan lide? Hvis du vil skrive en ny kommentar, kan det være en god idé at læse teksten først.

1 af 11 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Lis S Simonsen, 21. juli 2002 kl. 13.06

Hej susanne
i dit svar mener jeg, der har indsneget sig en fejl mht. klækningstiden (1–2 måneder), da jeg i de andre beskrivelser mener at have læst 1–2 uger. Det første ville være at foretrækk!

Emnet er meget interessant, vi er først blevet klar over, at vi har problemet for 3 uger siden, og ærgrer os selvfølgelig over, at vi ikke kom igang i det tidlige forår, kan ikke lade være med at tænke på alle de æg og "babysnegle", der huserer un al vores buddække. Har 1700kv frodig have!

Er meget interesseret i hvordan man kommer den nye genneration til livs!

med venlig hilsen Lis S.S.

2 af 11 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Karna Maj, 22. juli 2002 kl. 15.13

Det er ganske rigtigt en fejl – tak for din kommentar. Klækningstiden er 1–2 uger, hvilket også står i den artikel af Susanne Mørk-Jensen, som der er link til om snegleæg. Fejlen er rettet i svaret.

Med venlig hilsen Karna Maj, webredaktør

3 af 11 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Jette Vangslev, 23. juli 2002 kl. 13.54

Jeg har ikke kendskab til planter, som skræmmer sneglene væk, men jeg ved af egen erfaring hvilke planter de ikke går i og hvilke planter de foretrækker. Jeg er selv meget plaget af "dræbersnegle", idet jeg bor ned til en å i det sydelige jylland, hvor vi har haft dem i hobetal i de sidste 5 år. Vi har alligevel en flot urte- og prydhave. Det kræver dog en del arbejde i "nydningen", som er det tidspunkt på dagen bekæmpelsen foregår. Men der er jo alligevel ikke noget interessant i TV!

Desuden er det min erfaring at de spæde nye spire og planter som mistrives, er mere udsat end veletablerede, sunde planter.

porre,løg, gulerødder og knoldselleri er ikke deres livret, hvorimod, jordbær, kartofler, salat og kål er deres foretrukne spise.

Targetis og georginer er lige sagen for sneglene, hvorimod de ikke går i lavendeler.

Venlig hilsen Jette Vangslev

4 af 11 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Kirsten Larsen, 23. juli 2002 kl. 14.51

Jeg kan føje til, at de brune snegle også ynder at spise tomater og peberfrugter i drivhuset. Vi troede, at vi havde fået mus i drivhuset (de små efterladenskaber og stort indhug i specielt tomaterne). Vi har været nødt til at lægge sneglegift i drivhuset, da vi også i haven er særdeles plaget af sneglene – bare ved at gå ned langs den ene side af vor frugthave kunne min mand på under en halv time samle 201 dræbersnegle!

5 af 11 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Kirsten Hermansen, 3. august 2004 kl. 21.24

Min erfaring er, at sneglene absolut ikke rører porreplanter hverken små eller store.

Desuden er de heller ikke interesseret i bladselleri.

Deres livretter er mine kålplanter og da der er nok af dem rører de derfor ikke jordbærrene.

6 af 11 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Susanne, 18. oktober 2004 kl. 19.38

For ikke at ale om bønneplanter samt bønner. Dem har sneglene gjort et godt indhug i. Men de har ladt spinaten helt urørt!

7 af 11 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Karin Grøn, 21. november 2006 kl. 13.58

Min erfaring fra begge vores forældres haver er, at sneglene absolut ikke kan lide planter der er behårede, f.eks. ageratum og andre behårede planter. Om det kildrer under foden ved jeg ikke men de går selvfølgelig på noget, hvor de ikke skal producere for meget slim for at komme frem. Så kan de jo bruge deres energi på noget andet.

8 af 11 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Gitte Tjørnehøj, 12. december 2006 kl. 9.16

Følgende stauder, 2 årige og småbuske har jeg stort set helt for mig selv:

Lavendel, bakkenellike (flere slags), diverse stenurt, eneglsk græs, alpeviol, kobjælde, kodriver, trekantblomst, daglilje (det varierer garanteret) asters, katost (flere slags) astlbe, tyttebær, lyng, fingerbøl, drejeblomst, vintergrønt (liden og stor), bispehue, rodondendrun, akeleje, lærkespore, bukka, ramsløg, anemone, skovsyre, klematis, skovjordbær, immerbær, hønsebær, engblomme, engkabeleje, iris (flere slags), diverse vandgræsser, jordbærblomst (det hedder den ikke), primula(de som står i sumpbeddet – ikke de som står på land), kæmpe stenbræk, efeu, rabarber, storkenæb (3 slags), bjergmynte, en enkelt slags blåklokke (mens mindst 3 andre slags bliver spist på een nat), biblomst, lammeøre, sct. hans urt (3 slags), jakobsstige (udsat, men klarer den), merian (flere slags) julerose (bladene bliver guffet men klarer den), begonia, gladiolus, kærminde, kærmindesøster, ærenpris (3 slags), roser, hønsetarm(både vild og have), løjtnanshjetre (hvid og lyserød) – lungeurt, Ja det var lige dem jeg kan huske ved en hurtig "virtuel" havevandring... :)

9 af 11 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Christina Bjerg, 25. juni 2007 kl. 22.59

Jeg har fundet ud af at "mine" dræbersnegle ikke kan lide bonderoser, hortensia, fugsia(eller hvad den hedder), buksbom og mine orange liljer (ved ikke hvad de hedder). Mine høstanemoner har været lidt udsat men er dog ikke helt masakreret.

10 af 11 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Mette, 9. august 2007 kl. 11.27

Jeg har netop opdaget (http://www.skovognatur.dk/Emne/Naturbeskyttelse/invasivearter/Landskabsukrudt/Pastinak.htm) at det formodentlig er pastinak der vokser langs vores vej.

Dræbersneglene er helt pjattede med dem!

Et par kilometer fra vores hus ligger en kommunal komposteringsplads, og vi kunne se sneglene komme nærmere år for år. 50m pr. år siges det, hvilket passer fint med vores observeringer. Undervejs har de rigtigt hygget sig med pastinakken. Udover pastinak er hundelorte et stort problem, da sneglene får gode proteintilskud herfra, og derfor bliver ekstra produktive. Jeg giver pastinakken en tur med leen, men nægter at samle andres hundelorte op. Her hjælper kun information og opdragelse. Før eller siden kommer sneglene jo til hundeejernes haver...

For tre år siden ankom sneglene i hobetal. Jeg gik straks til modangreb med saks og nematoder (direkte vandning), dels i haven men også ca. 500m op ad vejen. Jagt hver morgen og sen aften med pandelampe (= landsbytosse!).

Jagten (med saks), samt en lang kold vinter, gav gode resultater, og vi har nu tålelige antal, trods nærliggende sø. Jeg spreder lidt ferramol i marts når de første småsnegle dukker op. De findes let ved at lægge ølfælder, plastbakker, rabarberblade og andre skjulesteder rundt om i haven. Skal have købt/lavet lokkedåser til mere målrettet giftning.

Jeg har plantet et hvidløgshegn på "østfronten", som er skel mod mark. Måske virker det, men de er jo trængt igennem frontlinjen. Agersnegle har i øvrigt slet ingen problemer med hvidløg – jeg har fundet flere ligge mellem oversete topløg. Faktisk anser jeg agersneglene som langt værre en den iberiske (som er set på løg). De er sværere at finde, og lagt hurtigere (!). Nematoder siges at være effektive mod agersnegl ved jordvanding.

Så til alle jer sneglejægere derude: klø på, det hjælper – især hvis naboerne samarbejder!

11 af 11 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Henning, 4. september 2007 kl. 22.17

Hej
jeg har hørt at kaffegrus hjælper, er der nogen der har erfaring med det? Jeg har forsøgt nu at ligge grums hele vejen riundt om mine jordbærplanter, og måske det virker? Er der nogen der ved noget om det? Svar venligst på sandhus@get2net.dk

Nyt svar til emnet »Findes der planter, som brune snegle ikke kan lide?«

Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.

Brugernavn (e-mail-adresse):

Her er du: Forsiden > Forum > Kommentarer > Kommentarer til »Findes der planter, som brune snegle ikke kan lide?«

Søg:

StοΏ½t Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider