Forum

Kommentarer til »Velsmagende tomatsorter«

På denne side finder du kommentarer til teksten Velsmagende tomatsorter. Hvis du vil skrive en ny kommentar, kan det være en god idé at læse teksten først.

1 af 9 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Charlotte Olden-Jørgensen, 25. juli 2002 kl. 22.21

En meget tidlig,velsmagende cherrytomat er Cheerio fra Runåbergs Fröer. Jeg havde den første modne 7. juli både i år og sidste år. Og den bliver bare ved at bære. Eneste ulempe er at klaserne skal bindes om hver især. Totem F1 er en anden af mine favoritsorter. Begge til drivhuset, på friland får jeg aldrig tomater.

2 af 9 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Gunner Schmidt, 21. marts 2003 kl. 8.30

Der er en tomat jeg er blevet meget overrasket over, det er roma,
det er en busktomat den giver en kollosal masse den ser sjov ud og den er meget fin til madpakken da den ikke er særlig saftig,men aligevel velsmagende, den gror fint på friland, men skal understøttes da frugterne er maget tunge.

Gunner Schmidt Odense S.

3 af 9 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Ole Nielsen, 16. februar 2004 kl. 7.54

Min erfaring fra i fjor er, at Roma ligger i bunden i relation til min opfattelse af en velsmagende tomat.

Jeg købte den kun, fordi jeg havde hørt mange lovprisninger om sorten Romalina.

I øvrigt tiltales mine smagsløg af cocktail-tomaten. Jeg har desværre ikke set den som frø, men kun som færdig plante i mit lokale havecenter.

Desværre sprang jeg over investeringen i den færdige plante i fjor i tillid til, at indholdet i mine frøposer kunne konkurrere.

Indtil videre er min konklusion, at jeg dette år satser på Gartenfreude, Sweet 100/Delikado og Gemini F1 som basis og en tilkøbt Cocktail-plante.

Kommentarer vil blive læst med interesse.

Med venlig hilsen

Ole Nielsen

4 af 9 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Lykke, 14. april 2004 kl. 21.54

Jeg dyrkede tomater for første gang sidste år og havde lidt besvær med at finde ud af at begrænse planternes vækst på den rigtige måde. Det har jeg nu læst på. Jeg fik dog én god erfaring – nemlig at sorten yellow brandywine er helt fantastisk. Det er en gammel sort med store gule bøftomater, som udover at være meget flotte smager fantastisk godt. Jeg har købt frøene hos isabellasmith.com og har sået igen i år. De kan kraftigt anbefales!

Med Venlig Hilsen
Lykke Walter Nielsen

5 af 9 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Hans-Henrik Kjøller, 25. maj 2005 kl. 21.00

Sungold er den bedste cherrytomat, jeg har forsøgt mig med til dato. Dens smag overgår alle andre prøvede sorter. Dog skal den beskyttes mod småbørn, som ikke kan vente på tomaterne bliver modne, men plukker dem grønne. Planterne købes hos den lokale gartner, og jeg har hørt, at den også er skattet på bl.a. torvehandler.

6 af 9 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Breide Nielsen, 28. marts 2007 kl. 0.58

Det er med dyb sorg i sinde at jeg skriver dette indlæg. Dæhnfeldt er gået på røven. I femten år har jeg nydt godt af deres fremragende tomatsort "Gourmet", som hver evig eneste sommer har beriget vores andelsboligforening med utrolig vedsmagende tomater. Den er rigtbærende og utrolig velsmagende, mere end "Gemini", og har ikke dennes tendens med lovlig små tomater i højsommeren. Her er der fuld power på til sidste klase.

Det har undret mig, at ingen i dette forum – hverken amatører eller proffer – har beskæftiget sig med denne fremragende tomatsort.

Hvordan pokker får jeg fat i denne helt igennem sublime tomatsort, som er den bedste jeg har dyrket i mine 30 år som "tomatavler"
Hjælp – jeg ved ikke hvad jeg skal gøre

7 af 9 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Michael, 28. marts 2007 kl. 10.57

Jeg ved ikke hvor du kan få fat i frø, men du kan købe planterne her
www.gartneri-toftegaard.dk

så kan du jo selv tage frø af den til sommer (hvis altså ikke det er en F1 sort?)

8 af 9 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Brian Krause, 29. marts 2007 kl. 21.53

Jeg prøvede Gourmet for nogle år siden. Vi blev aldrig rigtig imponerede over andet end navnet, men smag og behag er jo forskellig. www.gourmethaven.dk/artikel/gsi.php?id=100

Gourmet er en F1 hybrid, så hjemmehøstede frø vil antageligt give "sjove børn".

Den kan i år købes hos planteskoler, der forhandler frø fra Albertines Have (resterne af Dæhnfeldt Garden).

9 af 9 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Mikael Larsen, 6. september 2009 kl. 13.49

Hej Breide
Jeg kan godt huske gourme tomaten som var fantastisk, men sorten Aranka som er en cocktailtomat som har fået rigtig gode karakterer.

Nyt svar til emnet »Velsmagende tomatsorter«

Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.

Brugernavn (e-mail-adresse):

Her er du: Forsiden > Forum > Kommentarer > Kommentarer til »Velsmagende tomatsorter«

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider