Skrevet af: J. H., 5. juli 2014 kl. 7.59
Har søgt på nettet og her på havenyt men er alligevel i tvivl.
Er der nogen der kan identificere sorten på denne røn og om den evt. er spiselig?
Skrevet af: A.M. Lønbæk Planteskole, 5. juli 2014 kl. 10.20
Alle røn er spiselige. Det er kun et spørgsmål om smag og tilberedning.
Der er langt over 100 forskellige røn, så et navn på din vil nok være svært at bevise.
Anne Marie
Skrevet af: M, 15. juli 2014 kl. 18.12
Slettet af administrator 25. april 2019 kl. 9.50.
Skrevet af: M, 15. juli 2014 kl. 18.29
Slettet af administrator 25. april 2019 kl. 9.50.
Skrevet af: Helle M., 15. juli 2014 kl. 21.19
Rønnebær er så vidt jeg ved lidt giftige når de er rå, men har de været frosset eller kogt så er giften nedbrudt. Se link:
naturguide.dk/lav-din-egen-ronnebaergele/
Jeg forsøgte at lave noget saft af rønnebær sidste år. Jeg fandt en opskrift på nettet - det smager bittert som bare pokker, så det er ikke blevet brugt ;-)
Men man an lave en fin gele af dem, som passer til mange forskellige retter - eller endnu bedre lave en rønnebær-æble gele.
/Helle
Skrevet af: A.M. Lønbæk Planteskole, 16. juli 2014 kl. 10.32
Ja, perlerøn er også spiselig, men smager ikke godt og er melede.
Rønnebær bruges mest til gele og snaps.
Der findes sorter med velsmagende frugter når man læser på nettet, men jeg har ikke fundet dem endnu.
Anne Marie
Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.