Forum

Syrenen blomstrer ikke!

  Skriv nyt svar | Rapportér

Skrevet af: Lisa Hilleke, 26. maj 2005 kl. 9.07

Dette spørgsmål figurerer ganske vist allerede på Havenyts sider, men de tilhørende svar hjælper mig ikke. Vores syren står som en meget fin og sund busk i udkanten af en lille lund. Den har sået sig selv og er nu 4𤃄 år gammel, men har aldrig blomstret. Vi gør ikke noget ved den hvad angår beskæring, vanding, gødning el. lign. Den får lov til at passe sig selv. Kan nogen sige mig hvad skal der til for at den kan/vil komme i blomst?

Med venlig hilsen Lisa

1 af 1 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Henrik Ahlmann, 29. maj 2005 kl. 11.37

Når planten er sund og flot, skyldes den manglende blomstring antagelig, at der er tale om en frøformeret plante, der har andre genetiske egenskaber udtrykt end forældrebuskene. Hos en række andre arter, der, som Syringa, også podes (æble, rose etc.) vil der som regel heller ikke komme samme resultat ud af en frøformering som fra en podning, selv om frøene stammer fra en sund og velblomstrende moderplante. Årsagen er naturens genetiske mangfoldighed. Du kan således ikke forvente, at planten bliver rigtblomstrende med årene, selv om den manglende blomstring naturligvis også kan skyldes, at planten har for rigelig adgang til kvælstof i jorden. Dette er dog næppe årsagen.

Nyt svar til emnet »Syrenen blomstrer ikke!«

Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.

Brugernavn (e-mail-adresse):

Her er du: Forsiden > Forum > Prydhaven > Syrenen blomstrer ikke!

Søg:

St锟絫 Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider