Forum

Sølle blåregn

  Skriv nyt svar | Rapportér

Skrevet af: Malin B., 10. juni 2021 kl. 14.09

Hej,

Sidste år fik vi plantet dette blåregn (dog med hvide blomster). Det så fint ud sidste år, men i år halter det noget. Er der nogen der ved, hvad der kan være galt og hvad man evt. kan gøre for at hjælpe det lidt?

På forhånd tak for hjælpen!

1 af 2 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Tine Horsum, 10. juni 2021 kl. 18.55

Den ser lys ud i bladene, et kan godt være næringsmangel (kvælstofgødning), desuden ser det ud til. at den gror i en beholder af en art. Planter i beholdere skal vandes godt igennem og tit! Som i en 10 liter ugentligt nu. (Vand før eller efter solnedgang, ellers damper væden bare af).

Det er vigtigt at vande i bund, fremfor sjatvanding, men planten skal ikke gerne stå og soppe, så rådner rødderne bare. Ved sjatvanding søger rødderne ikke ned i dybden, og planten tørrer nemt ud og dør, hvis den ikke sjatvandes meget tit.

Mvh
Tine- krukkeplanter skal vandes meget mere end, planter i rigtig jord. Men helst meget på en gang.

2 af 2 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Gert Er Glad For Haven, Også For Ukrudt., 10. juni 2021 kl. 20.45

At "vande i bund" i en plantekrukke er slet ikke så ligetil. Oftest vil en stor del af vandet bare "fise" direkte igennem jorden/krukken og ud på jorden.
Er jorden først tørret meget ud i krukken, kan det være noget af et arbejde at få den til at suge noget væde igen
En anden ting er, hvis det er en blåregn, så vær opmærksom på, at den ikke får fat i tagrender eller lign. En blåregn kan nærmest knuse hvad som helst.

Nyt svar til emnet »Sølle blåregn«

Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.

Brugernavn (e-mail-adresse):

Her er du: Forsiden > Forum > Prydhaven > Sølle blåregn

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider