Forum

Valg af kiresbærtræ

  Skriv nyt svar | Rapportér

Skrevet af: Randi Lauridsen, 20. maj 2006 kl. 10.17

Vi vil gerne plante et kirsebærtræ i haven, dels på grund af dets skønhed når blomsterne er sprunget ud i foråret, og dels på grund af bærrene.

Det skulle altså gerne være et sød kirsebær.

Problemet er at vi ikke har så pokkers meget plads, og derfor vil vi gerne vælge et træ der ikke bliver alt for højt og omfangsrigt.

Er der nogen der har forslag til en god sort der opfylder ovenstående?

1 af 2 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Boi Jensen, 21. maj 2006 kl. 12.42

Hej Randi
Du skal helt sikkert vælge en selvbestøvende sort – og måske skal du samtidig vælge en svagtvoksende grundstamme, men det forudsætter at du har ret god jord med et vist indhold af ler – ellers skal der tilføres noget ler eller lermuld i plantehullet og i sidstnævnte tilfælde mindst en trillebørfuld – som byttes med evt. sand under mulden, (altså hvis du har let jord).

Jeg kan umiddelbart foreslå 2 sorter, der er rigtig gode og som udfylder det med selvbestøvningen og samtidig ikke revner ret meget. Revnetilbøjeligheden er mange sorters svaghed – og det er ulækkert hvis alle bærrene revner bare fordi vi får lidt regn i modningsperioden.

Sorterne er Lapins og Sweetheart.

Alternativet til svagtvoksende grundstammer er at klippe i træerne, så de ikke bliver større end du selv ønsker – og det gøres så snart de har fået den rigtige størrelse – ved at alt lodret nyvækst klippes bort samtidig med de sidste bær plukkes – typisk i juli–august.

2 af 2 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Randi Lauridsen, 25. maj 2006 kl. 17.21

Hej Boi.

1000 tak for svaret, jeg tror vi vælger en Lapins.

Nyt svar til emnet »Valg af kiresbærtræ«

Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.

Brugernavn (e-mail-adresse):

Her er du: Forsiden > Forum > Prydhaven > Valg af kiresbærtræ

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider