Forum

Troldhassel som hæk?

  Skriv nyt svar | Rapportér

Skrevet af: Ulla Brøndsted, 1. februar 2007 kl. 15.30

Vi er flyttet i nyt hus og haven skal anlægges til foråret. Vores forhave vender ind mod et fællesareal, som vi har udsyn til fra køkkenet.

Jeg spekulerer på om man i dette "skel" kan plante troldhassel som en slags hæk, idet man sørger for at beskære og evt. hjælpe grenene med at "vandre" lidt mere vandret end lodret...

Synes planten er så skulpturel smuk – hele året.

På forhånd tak for svar :-)

Ulla Brøndsted

1 af 1 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Boi Jensen, 2. februar 2007 kl. 21.37

Hej Ulla
Du kan godt bruge troldhassel som "hæk", men skal være opmærksom på at den er kraftigt voksende, specielt når den bliver ældre. Desuden skal du være opmærksom på at de planter du bruger til hækken bør være på "egen rod", d.v.s. rodægte og ikke som de fleste troldhassel i handlen, podet på en alm. hassel, for roden af alm. hassel vil lave masser af rodskud, et problem der er kendt for de fleste ejere af troldhassel.

Hvis du sørger for at holde troldhaslerne i en passende størrelse, vil de ikke være væsentligt sværere at holde, som en anden hæk, og du har så en tillægsgevinst, hvis du kan bruge afklippet til dekorationsbrug, eller sælge dem til en blomsterdekoratør, eller flere, hvis det bliver store mængder.

Grenene er i hvert fald eftertragtede.

Venlig hilsen
Boi Jensen – www.de-gamle-sorter.dk

Nyt svar til emnet »Troldhassel som hæk?«

Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.

Brugernavn (e-mail-adresse):

Her er du: Forsiden > Forum > Prydhaven > Troldhassel som hæk?

Søg:

St�t Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider