Forum

Klatrehortensia

  Skriv nyt svar | Rapportér

Skrevet af: Irene, 8. marts 2008 kl. 13.01

Hej
Vi har anlagt en ny terasse, og vil gerne have en klatreplante ved muren, hvor den nye dør til køkkenet er placeret...

Vi er ret vilde med klatrehortensiaen, men har nogle spørgsmål, som vi håber at kunne få svar på...

Der står tit, at den trives på nordvendte mure, men der er altså sol det meste af dagen, der hvor vi har planlagt, at den skal plantes – er det et problem med så meget sol?

Findes der flere sorter? De fleste steder står der, at den taber bladene om vinteren, men et enkelt sted står der også beskrevet en sort med større blomster, som er stedsegrøn... kender I noget til navnene på de forskellige sorter – og er den ene at foretrække frem for den anden?

Og endelig vil vi gerne vide, om klatrehortensiaen kan trives med f.eks. lavendler og aftenstjerner som "bunddække" – eller har I andre forslag til duftende planter, som man kan plante i bunden?

mvh
Irene

1 af 1 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Boi Jensen, 9. marts 2008 kl. 16.24

Hej Irene
Normalt kan du kun finde en sort i klatrehortensia. Den er løvfældende og kan i enkelte lune vintre beholde få blade. Den vil trives fint under de forhold, du beskriver.

Den trives sagtens med andre planter i bunden.

Det er en fortræffelig plante til såvel bunddække som klatrende. Hvis den får lov, kan den komme langt over 5 meter op ad mure. Jeg kender et sted på en industribygning, hvor den løber på taget efter den er kravlet over 5 meter op ad en lodret murstensmur.

www.de-gamle-sorter.dk

Nyt svar til emnet »Klatrehortensia«

Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.

Brugernavn (e-mail-adresse):

Her er du: Forsiden > Forum > Prydhaven > Klatrehortensia

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider