Forum

Dyrkningsmetoder

  Skriv nyt svar | Rapportér

Skrevet af: Hans Åge Pedersen, 29. juli 2011 kl. 13.22

køkkenhjælpemaskiner. Hvad er forskellen mellem saftkogere og saftpressere, og hvilke skal man anskaffe? Jeg har mange æbler og blommer, især. håp

1 af 1 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Britt Pedersen, 29. juli 2011 kl. 22.13

Hej Håp

En saftkoger en en tre-delt gryde. Nederst er der vand, så er der beholderen hvor saften ender, og øverst er den del hvor du ligger bærrene. Den øverste til bær er som en si med huller i. Når vandet i den nederste koger, bliver saften kogt ud af bærrene. Der er en slange med udløb fra den midterste 'gryde', så du kan tømme saften over i en anden beholder.

En saftpresser laver bare frisk saft. Er faktisk i tvivl om den kan tage stenfrugt, men den er kanon til æblesaft.
Saft fra begge dele kan fryses.

Jeg bruger saftkoger til mirabeller, hyldbær og ribs. Sidste år fik jeg kogt nok til hele vinteren. Og det er bare så skønt med eget saft. Smager ligesom bedre...

Jeg vil helt klart anbefale en saftkoger. Men det er et stort skrummel.

Håber det blev forståeligt.

Britt

Nyt svar til emnet »Dyrkningsmetoder«

Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.

Brugernavn (e-mail-adresse):

Her er du: Forsiden > Forum > Ris og ros > Dyrkningsmetoder

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider