Forum

Vores vin dør

  Skriv nyt svar | Rapportér

Skrevet af: Kirsten Kold Olsen, 28. juni 2014 kl. 10.26

Vi har en meget stor og gammel vin under vores terrassetag, inden for den sidste uge er bladene pludselig begyndt at hænge som om den mangler vand, det er dog ikke tilfælde, da vi vander jævnligt pga. overdækningen.
Den har altid båret mange druer og bliver beskåret hver vinter, den kom sent igang i år og er ikke så tæt i løbet som den plejer og nu ser det ud som om den er ved at gå ud, der er ikke konstateret lus eller andre dyr i vinen.
Håber der en der kan hjælpe os.

1 af 5 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Willy N, 28. juni 2014 kl. 11.40

Nu skal jeg ikke kloge mig. Vi har aldrig oplevet problemer med vores vin.
Du skriver, at I vander jævnligt. Kan det være så jævnligt, at det er blevet for meget?
Er drænet omkring planten af en eller anden grund forringet?

2 af 5 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Kirsten Kold Olsen, 28. juni 2014 kl. 11.59

Planten har samme betingelser, som de tidligere år, får vand når vi er i en tør periode, regner det meget, får den mindre vand, da der kommer vand ind til terrassebedet udefra. Drænet er ikke ændret.
Har to andre vine der står stik syd uden for, som har det fortræffelig.

3 af 5 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Henry G., 28. juni 2014 kl. 21.03

Hej Kirsten prøv at trække den løse bark af hovedstammen, det gør du ved at tage hårdt fat om stammen et sted uden sidegrene, drejer hånden ½ omgang så barken løsner sig, derefter kan du trække den gamle døde bark af i strimler, (brænd det). Det vil undre mig, hvis der ikke kommer utøj frem, måske skjoldlus der suger saften. Når en vin står under tag savner den tit en overbrusning, i et drivhus er der mest fugtig varme. Hilsen Henry G.

4 af 5 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Kirsten Kold Olsen, 1. juli 2014 kl. 9.01

Hej Henry G
Har nu gjort som du skrev, der var intet på selve stammen, men fandt mange tomme skjold på de gamle sideskud. Nu er skaden sket og vinen udsuget for i år, men har du et godt råd til, hvad vi kan gøre på sigt, for at vinen ikke helt dør.
Har læst at man kan sprøjte den med sprit, men det er om foråret, hvor lusene er nyudklækkede.
Hilsen Kirsten

5 af 5 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Henry G., 1. juli 2014 kl. 15.27

Hej igen Kirsten når skjoldlusene er vilde med vin, kan de vel også tåle lidt "sprit". Nå, men spøg til side, det vil ikke hjælpe ret meget, da skjoldet vil forhindre væden i at nå ind til "dyret", det er et af de vanskeligste at få bugt med. Det bedste, efter min mening er, at trække den løse bark af, når bladene er faldet i efteråret, men husk det skal være alt, også under opbindingen og ligesådan ved sidegrenenes udspringssteder, det er lettest at begynde fra rodenden og opad (på dit foto nedad (igen en spøg)). Hilsen Henry G.

Nyt svar til emnet »Vores vin dør«

Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.

Brugernavn (e-mail-adresse):

Her er du: Forsiden > Forum > Skadedyr og plantesygdomme > Vores vin dør

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider