Forum

Rhodendendron

  Skriv nyt svar | Rapportér

Skrevet af: Jette Christoffersen, 31. juli 2004 kl. 20.34

Mine rhodndendron er takkede hele vejen rundt i bladene hvad kan jeg gør ved det

1 af 2 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Henrik Ahlmann, 1. august 2004 kl. 8.47

SKADEVOLDER Det er sikkert tale om angreb af væksthussnudebillen Otiorrhynchus sulcatus. Disse øresnudebiller giver billetklip i bladkanterne bl. a på rhododendron. Billerne klækkes i juli og august fra pupper i jorden, hvorefter de æder voldsomt af bladene. Et par uger senere lægger hunnerne hver mellem 300–500 æg. Når de nye larver klækkes, æder disse af planternes rødder.

BEKÆMPELSE sker bedst i form af biologisk bekæmpelse, nærmere bestemt ved at udvande nematoder (rundorm) på jorden. Disse kan skaffes via havecentre og er lette og ufarlige at anvende.

Mod væksthussnudebillen anvendes produktet NemaTop. Dette består af 50 mill. nematoder, af arten Heterorhabditis megidis, der kun angriber snudebillernes larver. Nematoderne vandes almindeligvis ud 2 gange om året på friland, hhv. i maj–juni og august–september. Det er bedst at gøre om aftenen, idetnematoderne er følsomme overfor solens UV-lys. Efter behandlingen vandes jorden godt, så nematoderne trænger dybt ned hvorefter nematoderne selv finder larverne. En pakning med 50 mill. nematoder strækker til 50–100 m2. Der findes brugsvejledning på pakken.

Da der er tale om levende rundorme, skal opbevaringsforholdene, hvis produktet ikke anvendes lige efter køb være som angivet på pakken (køleskab, 5 grader).

2 af 2 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Søren Hjortnæs, 4. september 2004 kl. 20.59

Bladene, på nogle af vores rhododendron, bliver rustrøde og efter nogen tid, tørrer de ud og falder af.

Det starter med mange små pletter der, i løbet af et par måneder, breder sig til at fylde hele bladet.

Hvad mon der er galt og hvad kan vi evt. gøre ved det.

Nyt svar til emnet »Rhodendendron«

Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.

Brugernavn (e-mail-adresse):

Her er du: Forsiden > Forum > Skadedyr og plantesygdomme > Rhodendendron

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider