Forum

Crassula Ovata, paradistræ, pengetræ

  Skriv nyt svar | Rapportér

Skrevet af: Lars Jensen, 3. januar 2020 kl. 14.16

Mens jeg fortsat kæmper med uldlus, er træet begyndt at smide rigtig mange blade. Det skyldes vel ikke uldlus?

Mvh,

Lars

1 af 1 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Lone Brems, 3. januar 2020 kl. 18.00

Hej Lars

Paradistræet kan reagere på (langvarig) tørke og på overvanding med nogenlunde samme måde - ved at tabe blade.
Bladtabet kan også have noget med dagslængden at gøre.

Paradistræet er hjemmehørende i Sydafrika og er tilpasset årets regntid og tørketid og også dagslængden, der på denne årstid i Sydafrika er ca 14 timer (og i juni ca 10 timer). Der er betydelig flere soltimer i Sydafrika end det vi kender til i Danmark.

Hos os i Danmark er dagslængden på denne årstid helt nede på ca 7 timer og i juni oppe på ca 17 timer. Med det meget gråvejr, vi har haft i efteråret og det meste af december er det mest sandsynlige, at dit paradistræ mangler lys.

Så det du kan gøre er at lade pottejorden tørre ud og lade planten få en hvileperiode - dvs ingen gødning. Dette tiltag kan måske også "gøre livet surt" for uldlusene. Hvis du alligevel har brug for at fortsætte uldlusbehandlingen, kan det være en god idé at overbruse planten med lunkent vand efter nogen timer. Vip planten under bruseren, så pottejorden ikke gennemvædes af en blanding af lunkent vand og sæbevand (fra lusebehandlingen).

Paradistræer er meget tolerante overfor udtørring - men ikke for overvanding! Der er god sandsynlighed for, at dit eksemplar vil komme sig, når forårslyset vender tilbage.
Til den tid (marts/april) kan du ompotte og i den sammenhæng sørge for godt dræn i pottebunden. En god forårskur for planten vil være at få lidt god havekompost øverst i potten - eller alternativt økologisk flydende gødning hver anden uge frem til slutningen af juli.

Jeg har gode erfaringer med at lade paradistræer komme udendørs i perioden fra maj til august - enten i potten eller udplantet i jorden. Det har flere gange ført til en meget fin blomstring på ældre eksemplarer - dvs nogen, der er mere end 15 år gamle.

Venlig hilsen
Lone

Nyt svar til emnet »Crassula Ovata, paradistræ, pengetræ«

Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.

Brugernavn (e-mail-adresse):

Her er du: Forsiden > Forum > Skadedyr og plantesygdomme > Crassula Ovata, paradistræ, pengetræ

Søg:

St�t Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider