Forum

Hvad fejler mit æbletræ

  Skriv nyt svar | Rapportér

Skrevet af: Aksel Beckneir, 21. september 2020 kl. 12.50

Hvilken sygdom er det, skal det måske fjernes

1 af 3 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Lone Brems, 21. september 2020 kl. 14.24

Hej Aksel Beckneir

Sygdommen har en samlebetegnelse: Frugttrækræft.
Barkskaderne skyldes bakterie- eller svampeangreb og kommer ofte stede, hvor der som udgangspunkt er sket skade på barklaget - fx ved for stram opbinding eller beskæring i vintertiden (hvor helingsprocesserne i barken går langsomt) eller efter fejning (hjortevildt) eller efter muse- og haregnav.

Lige nu kan du nok ikke gøre så meget - men i juli / august kan du skære al dårligt udseende bark væk og håbe på, at træer kommer sig.
Det er en god tilgang, at finde lidt tålmodighed frem, for mange frugttræer lever meget længe med disse "kræftsår". Man kan finde frugttræer der fortsat sætter skud og bærer frugt, selv om stammen er hul i det meste af sin længde.

Andre træer overlever også lignende skader meget længe - et spændende eksempel på bøgetræer med meget forskellige alder og med hårde angreb af svampe og bakterier ses i Havbakkerne i Hestehaveskoven på Kalø Gods på Djursland.

Så forebyggende kan man sørge for at træernes vækstforhold er gode - dvs ikke for højt næringsindhold i muldlaget, god dræning, god afstand til nabotræer / buske. Og man kan planlægge sin beskæringsindsats, så den sker i juli og august. Herudover skal man fjerne alt afskåret = både inficeret bark og ved (gerne brænde det hvis det er muligt). Det er en god regel at desinficere værktøj (saks og sav) efter behandling af et træ og inden man går igang med at beskære andre træer.

Venlig hilsen
Lone

2 af 3 Skriv nyt svar | Link

Skrevet af: Anonym bruger, 19. november 2020 kl. 9.53

Slettet af administrator 19. november 2020 kl. 19.20.

3 af 3 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Lone Brems, 19. november 2020 kl. 11.48

Hej Mark Källstrøm

Godt forsøgt - men køb hellere en reklameplads ;-)
Indlægget er rapporteret.

Venlig hilsen
Lone

Nyt svar til emnet »Hvad fejler mit æbletræ«

Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.

Brugernavn (e-mail-adresse):

Her er du: Forsiden > Forum > Skadedyr og plantesygdomme > Hvad fejler mit æbletræ

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider