Forum

Orm i hasselnødder

  Skriv nyt svar | Rapportér

Skrevet af: Inger Nørhave Lunden, 14. september 2006 kl. 7.30

Ofte er der orm i mine hassesnødder, og vi har i familien diskuteret hvad for et dyr der kommer ud af denne orm, samt hvornår/ hvordan den er kommet ind i nødden. Jeg mener at et insekt har lagt et æg i den umodne frugt; larven spiser så af "madpakken", altså nødden, og gnaver sig ud når den er blevet stor (og nødden spist).

1 af 1 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Boi Jensen, 14. september 2006 kl. 15.37

Hej Inger
Du har angreb af hasselsnudebillen som du helt rigtigt gætter – den lægges som æg af en voksen bille i de unge nødder i forsommeren, den udviklede larve lever af kernen. Sidst på sommeren knaver den sig ud og efterlader det karakteristiske hul i skallen.

Bekæmpelse er stort set umuligt og de fleste gange går det over af sig selv – nogle år er angreb værre end andre og det kan også have meget med at gøre om der er mange andre hasler i nærheden, for så hjælper en bekæmpelse overhovedet ikke.

En mulighed hvis du er den eneste i nærheden med hasler – at fjerne samtlige nødder et år, senest i begyndelsen af juli. Det kan evt. gøres i forbindelse med at træerne samtidig beskæres.

Venlig hilsen Boi Jensen
www.de-gamle-sorter.dk

Nyt svar til emnet »Orm i hasselnødder«

Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.

Brugernavn (e-mail-adresse):

Her er du: Forsiden > Forum > Skadedyr og plantesygdomme > Orm i hasselnødder

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider