Forum

Snegle der ærgrer

  Skriv nyt svar | Rapportér

Skrevet af: Karen Sundahl, 8. maj 2008 kl. 19.54

Jeg er i år udsat for en ny snegleart i min have. Den er gullig med brune langsgående striber. Størrelsen varierer, men jeg har fundet op til 3 cm store eksemplarer. Den er ved at overgå den iberiske i grådighed, og den optræder i store mængder. En nyplantede sølvlys blev skrællet ved roden på en dag og nysatte margeuritter mistede deres dyd. Den er "hård i filten" og krummer sig sammen når den forstyrres. Den æder flere planter end dræbersneglen, og jeg kan ikke manuelt aflive krapylet med mit tidseljern. Selv med ferromol i gavmild mænge fortsætter de deres hærgen. Har nogen oplevet det samme, og fundet en løsning?

1 af 4 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Hanne Søgård, 8. maj 2008 kl. 21.47

Hej Karen
Nu er jeg ikke sneglespecialist, men for mig lyder det som teenage-størrelsen af dræbersneglene. Så indsamling og aflivning med kogende vand. klip dem over med en skarp beskærersaks eller skær dem over med en kniv – alt efter temperament. Tidseljernet er nok for sløvt. Pas på med ferramol i gavmilde mængder!

Venlig hilsen Hanne

2 af 4 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Mogens; E., 8. maj 2008 kl. 22.44

Til Karen.

Find på nettet : www.dansksnegleforening.dk
Der kan du se mange fotos af forslellige dræbersnegle.

3 af 4 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Lars Lyngsø, 9. maj 2008 kl. 12.58

Det kan være agersnegl. De har lige så stor appetit som dræbersnegl.

4 af 4 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Karen Sundahl, 11. maj 2008 kl. 16.58

Tak for gode råd. Jeg har nyslebne tidseljern til sneglebrug som fungerer fint til de større snegle. Det er ikke lykkedes mig at finde billeder af teenage dræbersnegle, der ligner dem jeg har i farve, men formen er rigtig, så jeg må nok indstille mig på, at haven bliver afgnavet, og i stedet benytte forskellige sneglehegn om højbedene. Jeg har bedst erfaring med astilber og storkenæb som ikke bliver så afgnavede af sneglene.

Nyt svar til emnet »Snegle der ærgrer«

Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.

Brugernavn (e-mail-adresse):

Her er du: Forsiden > Forum > Skadedyr og plantesygdomme > Snegle der ærgrer

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider